Triglav šokiral vijolice
Triglav je v 22. krogu Prve lige v Kranju premagal Maribor z 2:1 (1:0).
 
Daleč najboljše moštvo jesenskega dela, ki tudi spomladi igra v praktično nespremenjeni postavi, se je na uvodni spomladanski preizkušnji opeklo v Kranju. Borbeni domačini so znali svoje priložnosti izkoristiti in Jasminu Handanoviću zabiti dva gola, medtem ko vsa mariborska ofenzivna falanga tokrat ni našla recepta za razpoloženega Žana Pelka, le Dalibor Volaš je tik pred koncem tekme zatresel kranjsko mrežo.

Kljub porazu imajo Štajerci še vedno zajetnih 12 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko Olimpijo, Triglav pa se je predzadnji Nafti približal na pet točk.

Po dokaj mirnem začetku tekme, v katerem so imeli terensko pobudo Mariborčani, so svoje navijače v 29. minuti razveselili Kranjčani. Anže Jelar je rezervnega reprezentančnega vratarja Jasmina Handanovića ugnal z diagonalnim strelom nekoliko z desne strani z roba kazenskega prostora.

Pet minut zatem so Gorenjci znova resno ogrozili vrata, takrat je s kakih 20 metrov sprožil Enis Đurković in le za malo zgrešil cilj. Štajerci so svojo najlepšo priložnost v prvem polčasu zapravili v 44. minuti, ko je v bližini gola neoviran do strela z glavo prišel Aleksander Rajčević, a je bil Pelko na mestu.

Začetek drugega polčasa je minil v znamenju Maribora, ki je takoj prišel do dveh lepih priložnosti. V 48. minuti je od daleč nekaj težav Pelku povzročil Aleš Mertelj, minuto pozneje pa je vrata iz bližine zgrešil še Marcos Tavares. Toda kljub popolni prevladi Maribora je Triglav v 59. minuti podvojil prednost, ko je Đurković preigral Rajčevića, prišel pred Handanovića in še njega ukanil za 2:0.

Dve minuti pozneje je imela domača ekipa novo veliko priložnost, Dragan Ovčina pa je v kazenskem prostoru meril malce premalo natančno. Trener Maribora je takoj odgovoril, v igro je namesto Gorana Cvijanovića poslal še tretjega napadalca Etiena Velikonjo, nato pa napad osvežil še z Robertom Berićem, ki je zamenjal Tavaresa.

Prav Berić je imel v 78. minuti priložnost za znižanje zaostanka, a je bil spet na mestu Pelko. Ob pritisku gostov se je domačim odpiralo več priložnosti v protinapadih in v 81. minuti bi enega od njih lahko s tretjim golom končal Dejan Burgar, a je v medsebojnem dvoboju takrat slavil Handanović.

Eno zadnjih priložnost na tekmi je za Maribor zapravil Rajčević, ki je v 85. minuti s strelom z glavo zgrešil vrata, v 90. minuti pa je Pelko obranil še prosti strel z roba kazenskega prostora Dejanu Mezgi. Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je Volaš le zatresel mrežo Triglava, kar pa ni zadostovalo za kaj več kot minimalni poraz.

SORODNE NOVICE

  • 04.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Maribor
    Oglejte si izjavi iz Kranja, s tekme 22. kroga Prve lige Triglav - Maribor.

DELI NA