Trije goli za tri točke Rudarja

Rudar Velenje - Aluminij 3:0 (1:0)


* Mestni stadion ob jezeru, gledalcev 550, sodniki: Skomina (Koper), Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah), Žunič (Kranj).
* Strelci: 1:0 Eterović (1.), 2:0 Firer (64.), 3:0 Eterović (69.).
* Rudar Velenje: Rozman, Bubalović (od 77. Bakarić), Jeseničnik, Rošer, Firer, Črnčič, Jahić (od 77. Podlogar), Kašnik, Bratanović (od 66. Rotman), Radujko, Eterović.
* Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Bingo, Kurež, Bloudek, Ožvald, Rešek, Drevenšek, Rešek (od 56. Zajc), Črnic (od 65. Jeleč).
* Rumeni kartoni: Črnčič, Rošer; Ožvald.
* Rdeča kartona: Zajc (61.), Kurež (62.).

Nogometaši Rudarja iz Velenja so spomladanski del prvenstva začeli po željah. V derbiju začelja so premagali Aluminij in se tako za tri točke oddaljili od nevarnega področja izpada v nižji rang tekmovanja.

Enega najhitrejših zadetkov v zgodovini slovenskega nogometa je dosegel Mate Eterović, ki je mrežo Aluminija načel že v 26. sekundi tekme.

Začetek tekme je bil izjemno razburljiv; kot, da so nogometaši komaj čakali na začetek spomladanskega dela. Zadetku Eterovića je sledila še kopica nevarnih akcij, najprej Rudarja, ki bi lahko v prvih petih minutah dosegel še vsaj dva zadetka, nato pa tudi Aluminija, ki je zapretil preko Klemna Binga in Emirja Hodžurda. Vseeno je rezultat ostal nespremenjen, ritem igre pa je v nadaljevanju nekoliko splahnel.

Odločilne minute dvoboja so prišle med 55. in 70. minuto. Gostje, ki so Rudar v tej sezoni premagali v obeh tekmah, so drugi polčas začeli nadvse podjetno in s pogostimi streli poskusili izenačiti rezultat. Vmes je posegel tudi trener Bojan Flis s prvo menjavo, ki se je pet minut kasneje izkazala kot strel v prazno. Gorazd Zajc je namreč v 61. minuti dobil rdeč karton, le minuto za tem pa mu je sledil še Robert Kurež.

Prednost dveh igralcev je Rudar v naslednjih petih minutah pretvoril v dva zadetka. Ivan Firer je zadel iz odbitka, svoj deveti zadetek v sezoni pa je Mate Eterović dosegel z glavo. S prednostjo 3:0 se je Rudar zadovoljil in do konca rutinirano nadzoroval dogajanje na Mestnem stadionu ob jezeru.

Tekst: STA

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Aluminij

DELI NA