Triler v Lendavi
Nafta in CM Celje sta se v 16. krogu Prve lige razšla z 2:2 (0:1).

Lendavčani so v zadnjih petih prvenstvenih srečanjih osvojili le točko, po velikih težavah v klubu pa so povrh vsega danes proti zadnjim Celjanom igrali brez obeh prvih napadalcev: prvega strelca lige Jožeta Benka (kartoni) in mladega reprezentanta Vedrana Vinka (poškodba).

Kljub temu so vpisali drugi remi v zadnjih šestih obračunih, do njega so prišli v izdihljajih tekme in obdržali tretje mesto na lestvici.

Nafta je začela napadalno in v sedmi minuti je zapravila kar dve priložnosti. Najprej je po podaji Roka Buzetija Slaviša Dvorančič zadel v noge Amela Mujčinovića, le nekaj sekund pozneje pa je Erdžan Bečiri po kotu z desne strani z glavo dobro meril, a se je žoga odbila od prečke.

Še eno priložnost za domače je zapravil Dvorančič po podaji Konstantina Vasiljeva, nato pa so sledile minute Celjanov.

V 34. minuti je Maximiliano Klebčar imel prvo priložnost, a se je izkazal domači vratar Tomaž Murko, isti igralec pa je bil dve minuti pozneje za domače usoden. Sebastjan Gobec je izvedel kot z desne strani, žoga je preletela vse igralce, ob drugi vratnici pa jo je nepokrit Klebčar z glavo preusmeril v mrežo.

Domači so v nadaljevanju pritisnili in v 48. minuti je bil Aleš Čeh le za nekaj centimetrov prenizek, da bi z glavo zabil žogo v mrežo, slabih deset minut za tem pa je Arpad Vaš silovito sprožil iz polvoleja, a je žoga zletela mimo desne vratnice.

Pritisk domačih se je stopnjeval. Mujčinović je uspešno posredoval po strelu Petra Gerenčerja, nato pa se je mreža gostov le zatresla.

V 69. minuti je Vasiljev podal z leve strani, z dobrih desetih metrov pa je Gerenčer zadel desni kot celjskih vrat. Sedem minut pred koncem je Dragan Čadikovski izkoristil priložnost, ki mu jo je ponudila domača obramba s "podarjeno" žogo, in s 14 metrov z natančnim ter močnim strelom svojo ekipo povedel v vodstvo.

Ko je vse kazalo na zmago gostov, je po podaji Vaša z leve strani Stjepan Caban z glavo zadel levi spodnji kot in Nafti v zadnjih trenutkih priigral pomembno točko.

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Celje
    Oglejte si izjave s tekme 16. kroga Prve lige Nafta- Celje.

DELI NA