Trojica za Evropo že jutri
Sinoči so se že pričele kvalifikacije za Uefino evropsko ligo in medtem ko sta se Shkendija in Portadown razšla brez zmagovalca, je Gomel pometel z Vikingur Goto (6:0). Jutri pa se v boj podaja tudi slovenska trojica.

Prvi bodo na prizorišče stopili nogometaši Mure05, ki bodo ugoden rezultat po vseh zapletih s potovanjem v prestolnico Azerbajdžana 18. uri v Bakuju lovili ugoden rezultat. Po ure kasneje bodo Celjani pričeli evropsko zgodbo v Moldaviji. Olimpija pa bo ob 20. uri doma gostila luksemburški Jeunesse Esch.

Prednost domačega terena bodo nedvomno skušali izkoristiti Ljubljančani in si pred povratnim bojem zagotoviti pedigre s tem, da zatresejo nasprotnikovo mrežo. Nogometaši so že v pričakovanju tekem, saj je pripravljalno obdobje vedno tisti najtežji del njihovega posla. Samo igrišče pa lahko pove, kako uspešno je bilo.

Po treh golih v mreži nekdaj velikana v jugoslovanske prostoru - Crvene Zvezde, je obet pred pričetkom tekem, kjer rezultat še kako šteje, dober. Nasprotnik zeleno-belih je dokaj velika neznanka, saj informacij ni na pretek. A že pregovorno se ekipe osredotočajo na svojo igro in taktično pripravo, zato bodo Ljubljančani nasprotniku v prvem krogu poskušali vsiliti svoj način igre in si zagotoviti ugodno izhodišče pred povratnim srečanjem. Trener Zmajev Ermin Šiljak bo zadovoljen s vsako zmago, tudi če bo ta minimalna.

Na krstno evropsko preizkušnjo tega leta je večina pripravljena. Manjkala bosta le novinca Rok Baskera in Španec Inigo Sarasola, na listi poškodovanih ostaja samo še Dejan Djermanović.

Trojica pa ni odpotovala v Azerbajdžan, kjer Prekmurce jutri čaka preizkus proti Bakuju. Filip Drakovič, Aleš Majer in Nino Kouter so doma ostali zaradi administrativnih zapletov, ki jim tudi sicer v prekmurskem klubu ni videti konca. Nogometaši upajo, da se to ne bo pretirano poznalo na igrišču. Na pot se kljub številnim zapletom niso podali z belo zastavo.

Sami nedvomno upajo na boljši razplet, kot v Odrancih,  kjer so se z gostitelji prve evropske tekme že srečali in potegnili kratko kar z 0:4. Kljub slabi popotnici pa v strokovnem vodstvu opozarjajo, da prijateljskih tekem ne smemo enačiti z uradnimi. Nas bodo Muraši v drugo presenetili?

Ekipa je danes dopoldne že odpotovala prvemu prizorišču naproti. Zvečer jih na stadionu Dalga Arena čaka preizkus zelenice, nato sledi še večerno druženje s predstavniki sedme sile. Kako dobro se bo znašla četa Ferija Cifra, si boste lahko ogledali v neporednem prenosu na Sport Klubu+.

Nestrpni so tudi v celjskem taboru, saj bo za nekatere tekma v Moldaviji krstna v Evropi. Čeprav vseh skrivnosti nasprotnika tudi ti ne poznajo, pa računajo na napredovanje v drugi krog. Novi dirigent celjske ekipe Marijan Pušnik se sicer zaveda, da lahkih nasprotnikov ni, hkrati pa zaupa v svojo ekipo.

"Prva prioriteta je, da ne prejmemo gola. Nikakor pa se ne bomo branili," je načrt pred odhodom za spletno stran kluba razkril Marijo Močič. Vse misli enajsterice, ki se bo borila na stadionu Zimbru, so osredotočene na to, da dosežejo zadetek, s katerim bi si olajšali povratni dvoboj na Areni Petrol. Video prenos tekme Celjanov si boste lahko v živo ogledali kar na njihovi spletni strani www.nk-celje.si, saj so preko svoje uradne strani v celjskem klubu zapisali, da so pridobili internetne pravice za tekmo, ki se začne ob 18:30 uri po našem času.

Tekst: Andreja Potočnik, MaK
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA