Tudi Gorica še drugič neporažena iz Ljubljane

Olimpija Ljubljana - Gorica 2:2 (0:1)


Stadion Stožice, gledalcev 500, sodniki: Huselja (Velenje), Vukan (Apače) in Vozlič (Rogaška Slatina).
Strelci: 0:1 K. Jogan (4.), 1:1 Valenčič (50.), 2:1 Zarifović (56.), 2:2 Širok (68.).

Olimpija: Džafić, Zarifović, Vicente (od 46. Zorc), Trifković, Šporar, Valenčič, Božič, Omladič, Lovrečič, Baskera, Salkić.
Gorica: Simčič, Kadrija (od 62. M. Mevlja), Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan, Žigon, Bindzi, Gregorič, Ndiaye (od 80. Pavič), A. Jogan.

Rumena kartona: Božič; Bindzi.
Rdeč karton: /.

Obračun Ljubljančanov in Goričanov se je v Stožicah končal z delitvijo točk. Čeprav so večinoma imeli pobudo domači nogometaši, pa jim ni uspelo priti do 13. zmage v sezoni. Kljub temu ostajajo trdno na drugem mestu, Goričani pa so sedmi.

Čeprav so Ljubljančani kot običajno na domačem igrišču v prvem polčasu pokazali napadalno igro, pa jim goriške obrambe ni uspelo streti. Zato pa je že na začetku tekme klonila ljubljanska, saj je Kris Jogan že v četrti minuti goste popeljal v vodstvo. Domači so sicer poskušali izenačiti, a razen poskusa Nika Omladiča v 43. minuti, ko se je žoga odbila pred Vasjo Simčičem, vendar je slednji dobro posredoval, niso resneje ogrozili goriških vrat.

Drugi polčas so zmaji spet začeli odločno, prek Anžeta Zorca so v 49. minuti zatresli tudi prečko, kar se jim je obrestovalo v 50. minuti. Takrat je z 18 metrov sprožil Filip Valenčič in matiral vratarja belo-modrih. Zorc je le malce zatem zapravil novo priložnost za domače, ko je iz bližine žogo poslal čez gol. Toda boljša igra je Ljubljančane spet kmalu nagradila, v 56. minuti je nekdanji član Gorice Aris Zarifović zeleno-bele popeljal v vodstvo, ko je bil po kotu najvišji v kazenskem prostoru in z glavo iz bližine dosegel gol.

V ljubljanskem naletu je bil nato dvakrat nevaren še Valenčič, ko je za malo zgrešil cilj, v 68. minuti pa so Ljubljančani Matiji Široku pustili precej prostora, kar je slednji izkoristil in z roba kazenskega prostora s strelom po tleh premagal Elvisa Džafića. Na drugi strani so v 72. in 74. minuti spet Simčiča ogrozili Ljubljančani, najprej Zarifović z glavo, ko je bil nenatančen, nato pa še Omladič, čigar strel je goriški vratar ukrotil. To pa sta bili kljub odprti igri z obeh strani tudi zadnji pravi priložnosti na tekmi.

Tekst: STA
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija-Gorica

DELI NA