Uspeh Kopra v Domžalah
Domžale so v 20. krogu Prve lige v Športnem parku izgubile proti Luki Koper z 1:2 (0:1).

Dvoboj drugo- in tretjeuvrščene ekipe prvenstva se je končal z zmagoslavjem slednje.

Koper je tako znižal zaostanek za Domžalami na štiri točke, za vodilnim Mariborom pa zaostaja za 15 točk (Domžale 11).

Odločilni gol na tekmi je dosegel veteran Milan Osterc v 65. minuti, ko je povišal na 2:0.

Obe ekipi sta pogrešali kar nekaj standardnih igralcev in pa zimskih okrepitev. Pri Domžalah so manjkali poškodovani Tadej Apatič, Rok Hanžič, Nik Cimprič, kaznovani kapetan Dalibor Teinović in Sead Zilić, ki še ni imel pravice nastopa, pri Kopru pa ni bilo Amirja Kariča, Dina Stančiča, Davida Eto'oja, Filipa Timova in Matka Obradoviča.

Prvi so zapretili Koprčani prek novinca Konstantina Vasiljeva, ki je v sedmi minuti le za malce zgrešil cilj. Na drugi strani je nekaj trenutkov pozneje sledil nevaren poskus Juninha, ki pa ga je Ermin Hasić ukrotil. V naslednjih minutah so v domači vrsti s streli poskusili še Marko Drevenšek, Mato Šimunović in znova Juninho, toda izid se ni spremenil.

V sicer izenačeni predstavi so prvi zadetek zabili Primorci. V 28. minuti je Vasiljev izvedel kot, Drevenšek je z glavo žogo odbil le do Marka Grižoniča, ki je s strelom iz prve z 20 metrov zadel spodnji levi kot domačih vrat. Do konca polčasa je na domači strani dvakrat poskusil Darko Topić, pri gostih pa Milan Osterc in Grižonič, vendar je ostalo pri minimalni prednosti gostov.

Na začetku drugega polčasa je domači napad okrepil Damir Pekič in se takoj znašel v priložnosti, a je njegov neoviran strel z roba kazenskega prostora Hasić obranil. Po še nekaj domžalskih poskusih so v 65. minuti spet zadeli Koprčani. Miran Pavlin je podal med branilce Domžal proti Milanu Ostercu, domači so žogo odbili, a le do Mitje Brulca, ki je spet podal do Osterca. Temu nato iz bližine ni bilo težko zadeti z glavo.

Le dve minuti pozneje bi domačini izid lahko zmanjšali, vendar se je po strelu Drevenška z 12 metrov Hasić izkazal. Slednji pa je bil nemočen v 72. minuti, ko je prosti strel izvedel Juninho, iz neposredne bližine pa je z glavo zadel Ivan Knezović ter povrnil upe Domžal za ugodnejši razplet. Toda v zaključku tekme domačinom ni uspelo priti do resnejše priložnosti, tako da je ostalo pri zmagi Kopra.

SORODNE NOVICE

DELI NA