Uspeh Nafte nad Ptujčani
Nafta je v 22. krogu Prve lige premagala Labod Dravo z 1:0 (1:0).

Lendavčani so najbolj "vroče blago" zaključka jesenskega dela prvenstva. Zmaga proti Ptujčanom je bila že njihova peta zapored, s čimer so še bolj stopili v korak z moštvi z vrha lestvice, čeprav imajo tekmo ali dve več od njih.

Mož odločitve na današnjem dvoboju je bil Volaš, Drava (izgubila je že 12. tekmo v prvenstvu) pa je srečanje končala z dvema igralcema manj, saj je v 88. minuti po drugem rumenem kartonu z igrišča moral Žilić, dve minuti pozneje pa mu je sledil še Prejac z neposrednim rdečim.

Prvi polčas ni navdušil. Še posebej gosti niso bili nevarni, nekaj polpriložnosti je bilo pač premalo za pozitivno oceno. Domačini so se sicer trudili, imeli nekaj več od igre, a prave nevarnosti za gostujočega vratarja Bučarja tudi ni bilo. V 31. minuti pa so le povedli.

Po kotu se je za strel s 17 metrov odločil Mujaković, Volaš pa je žogo preusmeril v mrežo. Po zadetku so nekaj več napadalnosti pokazali tudi gosti, predvsem Kronaveter, vendar mu izenačujočega zadetka ni uspelo zabiti.
V drugem polčasu so prvi zapretili Ptujčani prek Oguja, ki pa je dvakrat meril malce premalo natančno. V 60. minuti je znova močno poskusil Kronaveter, vendar je zadel le Murka. Domačini so si prvo resnejšo priložnost v drugem delu priigrali v 64. minuti, ko je Bučar dobro posredoval po Miljkovićevem strelu.

V zaključku tekme se je med goste naselila živčnost, posledica česar sta bili dve izključitvi. Najprej je Žilić kot zadnji igralec oviral Volaša in dobil drugi rumen karton, malce zatem pa je zaradi protestov pri sodniku rdeč karton dobil še Prejac. Kljub temu je nogometašem Drave v četrti minuti sodnikovega podaljška še uspelo zapretiti, vendar je žoga po strelu Zajca spet zletela mimo cilja.

SORODNE NOVICE

DELI NA