Uvertura brez golov
CM Celje in Domžale sta se v zaostali tekmi 19. kroga Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Uvodni dvoboj spomladanskega dela državnega prvenstva gledalcem na Areni Petrol ni ponudil golov. Celjani in Domžalčani so si razdelili izkupiček, pa čeprav so bili gosti predvsem prek Marka Drevenška nekajkrat zelo nevarni. A mreži se nista zatresli, tako da Celjani ostajajo na devetem, Domžale pa na drugem mestu lestvice.

Celjani na današnji tekmi niso mogli računati na poškodovana Maria Močiča in Denisa Popoviča, na tribuni je ostal Domen Beršnjak. Pri Domžalah pa so manjkali Tadej Apatič, Damir Pekič, Rok Hanžič, Juninho, Mitja Zatkovič, Nik Cimprič in Matic Seferović.

Tekmo so bolje začeli Celjani, toda v 12. minuti so bili blizu vodilnega zadetka Domžalčani, ko je Drevenšek po kotu z glavo meril malce mimo leve vratnice. Po tej priložnosti so imeli Domžalčani terensko pobudo in pokazali še nekaj obetavnih akcij. V 33. minuti so po ne najboljšem posredovanju domačega vratarja Amela Mujčinovića s podajo Mata Šimunovića celo zatresli okvir vrat.

Pred tem je Lucas Mario Horvat s "škarjicami" za malo zgrešil cilj, poskusila pa sta tudi Darko Zec (v 40. minuti je z glavo že ugnal celjskega vratarja, a je žogi pot v mrežo preprečil Gorazd Zajc) in Dalibor Teinović, a brez uspeha. Domačini, ki so v 40. minuti posegli po prvi menjavi (poškodovanega Zorana Pavloviča je zamenjal Ivan Firer), so bolj ali manj čakali na protinapade, toda prav veliko priložnosti zanje niso imeli.

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel Domžalčanom, ki so bili nevarni prek Drevenška, v 53. minuti pa so po dolgem času zaključni strel sprožili tudi Celjani prek okrepitve Sergea Akakpa, ki pa je bil tako z nogo kot z glavo nenatančen. Po novem poskusu Drevenška je na drugi strani mladi rezervist Slobodan Vuk zadel domačo mrežo, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 0:0.

Eden najnevarnejših igralcev na tekmi Drevenšek je svoje orožje, močan strel od daleč, znova preizkusil v 66. minuti, ko je s prostega strela s 25 metrov znova namučil Mujčinovića. Toda tudi takrat se izid ni spremenil, tako kot tudi ne vse do konca tekme, saj si ekipi nista več pripravili kakšne izrazite priložnosti.

SORODNE NOVICE

  • 20.02.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: CM Celje - Domžale

    Oglejte si izjave po tekmi 19. kroga Prve lige CM Celje - Domžale.

DELI NA