Uvodna zmaga Domžalam
Nogometaši Domžal so v 22. krogu Prve lige premagali Luko Koper z 1:0 (0:0).

Čast odigrati prvo tekmo v spomladanskem delu prvenstva je pripadla Domžalam, ki so igrali brez Blaža Brezovačkega, Mitje Zatkoviča in Liridona Osmanaja, in Luki Kopru. Dvoboj si je ogledal tudi selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović, nekdaj tudi trener Domžal, in videl en zadetek.

Tega je zabil Slobodan Vuk, ki je tako prinesel Domžalam osmo zmago v prvenstvu, s katero so se izbranci Darka Birjukova prebili pred današnjega tekmeca, a ostali v spodnji polovici lestvice.

Moštvi sta v tekmo šli malce previdno, v uvodnih minutah sta se "tipali" med kazenskima prostoroma, pravih zaključnih strelov pa ni bilo. V 27. minuti je Igor Radovanović, ki je tako kot Nejc Skubic in Denis Halilović igral prvo tekmo v domžalskem dresu, s sicer nenevarnim strelom z glavo oplazil prečko, pred tem pa sta poskusila tudi Marko Drevenšek in Halilović, a prav tako preslabo.

V 41. minuti so ob skromnem napadalnem učinku Kopra, ki so morali še pred začetkom tekme zamenjati igralca - Aljaža Struno, ki se je poškodoval na ogrevanju, je zamenjal Srebrenko Posavec -, do novega strela prišli Domžalčani prek Slobodana Vuka, čigar strel je Ermin Hasić ustavil, na drugi strani pa je poskusil Danijel Marčeta in z desetih metrov le za nekaj centimetrov zgrešil cilj s strelom mimo desne vratnice.

Drugi polčas so bolje začeli Primorci, ko je prosti strel je izvajal Adnan Aganović in nevarno meril s 25 metrov. Nejc Vidmar je žogo odbil s pestmi, ki pa je prek Davorja Bagarića prišla do Mateja Pučka. Ta je bil na levi strani povsem sam, močno streljal, a domžalski vratar se je izkazal. Toda to je bila osamljena nevarnost za ena ali druga vrata, saj je tudi uvod drugega polčasa ponudil bolj ali manj previdno igro z obeh strani.

Malce bolj razburljivo je bilo v 73. in 75. minuti, ko je na domači strani Radovanović znova meril malce premalo natančno, na gostujoči pa akcije ni uspelo najbolje zaključiti Milanu Ostercu, ko je bil sam pred vrati, a žogo poslal čez gol. V 81. minuti pa je Vuk domače povedel v vodstvo. Odločil se je za strel s 30 metrov, na poti proti golu je žoga zadela enega gostujočih nogometašev, spremenila smer in presenetila Hasića za končnih 1:0.

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Koper
      Oglejte si izjavi iz Domžal, s tekme 20. kroga Prve lige Domžale - Koper.

DELI NA