V Celju so mreže mirovale

Celje - Aluminij 0:0


* Arena Petrol, gledalcev 300, sodniki: Balažič, Praprotnik (oba Ljubljana) in Kovačič (Preserje).
* Strelci: /.
* Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Centrih, Verbič (od 79. K. Medved), Bajde (od 68. Plesec), Korošec, Gobec, Tomažič Šeruga, M. Zajc, Žurej (od 72. Bajić).
* Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Lonzarić (od 80. D. Rešek), Bloudek (od 88. Jovanović), Žagar (od 73. Pečovnik), Spahić, Drevenšek, A. Medved, G. Zajc, Črnic.
* Rumeni kartoni: Verbič, Korošec, K. Medved; Drevenšek, G. Zajc, Črnic.
* Rdeč karton: /.

Dvoboj Celja in Aluminija, za katerega je vsaka točka v boju za obstanek zelo pomembna, se je končal brez zadetkov. Obe ekipi sta si na tekmi priigrali kar lepo število strelov, domači so imeli na voljo tudi precej udarcev iz kota, a žoga tokrat ni hotela ne v eno ne drugo mrežo. Celje se je tako z desetim neodločenim izidom v sezoni utrdilo na petem mestu, Aluminij pa je po petem remiju ostal deveti.

Čeprav so Celjani odločneje začeli tekmo, so bili gosti prvi, ki so nevarneje zagrozili, v peti minuti je namreč Sandro Bloudek iz sicer težkega položaja zadel prečko. V deseti minuti je na drugi strani do strela z roba kazenskega prostora prišel Miha Zajc, a bil malce premalo natančen. Isti igralec je dobro sprožil tudi v 29. minuti z 20 metrov, a se je izkazal Tomaž Murko.

Že pred tem je Tadej Žagar s 25 metrov preizkusil tudi "reflekse" Matica Kotnika, ki je bil na mestu, drugi streli ene ali druge ekipe pa niso bili dovolj natančni, tako da se je polčas končal z 0:0, čeprav je bil tik pred zadnjim žvižgom Andraž Žurej v lepi priložnosti, a žogo poslal malo mimo leve vratnice.

Uvod drugega polčasa na vse težjem igrišču ni ponudil veliko priložnosti, še najbolj nevarna sta bila Benjamin Verbič v vlogi podajalca in Gregor Bajde v vlogi strelca, a kljub dvema obetavnima akcijama slednjemu ni uspelo zatresti mreže gostov. Pri drugem poskusu Bajdeta v 62. minuti je gostujoči nogometaš Aljaž Medved mogoče z roko preprečil zadetek, a sodniki niso ničesar dosodili.

V nadaljevanju gledalci prav tako niso videli prav veliko strelov, ki bi poskrbeli za kakšno razburjenje, med drugim je Semir Spahić v 74. minuti žogo poslal proti golu Celja, a brez posebne nevarnosti, Blaž Vrhovec pa je v 86. minuti s kakšnih 20 metrov meril nekaj centimetrov previsoko. Tik pred koncem je znova sprožil še Miha Zajc, a tudi po njegovem strelu se izid ni spremenil.

Tekst: STA
Foto: Ekipa


SORODNE NOVICE

  • 28.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje – Aluminij

DELI NA