V Kranju brez golov
Triglav Gorenjska in Luka Koper sta se v 30. krogu Prve lige razšla brez golov 0:0.

Koprčani so v gorenjsko metropolo prišli močno zdesetkani, trener Nedžad Okčič ni mogel računati na Amirja Kariča, Milana Osterca, Nebojšo Kovačeviča, Dejana Marijanovića, Danijela Marčeto in Ivico Guberca, a tudi njegov kolega na kranjski klopi Siniša Brkič je pred pomembnim obračunom ostal brez nekaterih nosilcev igre, kot so Jalen Pokorn, Robert Najdenov in Miha Gracar.

Gorenjsko-primorski obračun se je pred zgolj 150 gledalci končal z najmanj priljubljenim izidom 0:0. Luka Koper je z osvojeno točko ostala na tretjem mestu, Triglav Gorenjska pa je na lestvici na predzadnjem, devetem mestu.

Koprčani so uvodoma zagospodarili na igrišču, po desetih minutah pa so se gostitelji otresli pritiska in se spustili v enakovreden boj. V prvem polčasu je igra v glavnem potekala na sredini igrišča in brez izrazitih priložnosti, še najbolj nevarno je bilo v 30. in 32. minuti, obakrat pa je bil koprski vratar Ermin Hasić dovolj zbran, da je preprečil najhujše.

Prvič po strelu Dragana Ovčine, drugič po malce nespretni podaji soigralca Damirju Hadžiću, ki je žogo poslal tik pod prečko, koprska "enka" pa je žogo s skrajnimi močmi preusmerila v kot.

V drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila, maloštevilni gledalci so videli malo kakovostnega nogometa, nekoliko bolj razburljivo je bilo v sami končnici. Gostitelji so si v 80. minuti priigrali najlepšo priložnost na tekmi, ko je Dejan Burgar lepo podaljšal do Damijana Marijana, ki se je znašel pred Hasićem, v medsebojnem obračunu pa je bil zmagovalec vratar iz Kopra.

Le šest minut kasneje so zagrozili tudi nogometaši z Obale, Estonec Konstantin Vassiljev je v "ogenj" poslal Mitjo Brulca, nevarnost pa je pravočasno preprečil domači vratar Žan Pelko.

SORODNE NOVICE

DELI NA