V LV brez zmagovalca
Maribor je v 8.krogu Prve lige v Ljudskem vrtu z 1:1 (0:1) igral neodločeno proti Primorju.

Maribor doslej pred domačim občinstvom še ni oddal niti točke, tokrat pa so proti Primorju iztržili le remi.

Mariborčani so že od vsega začetka prevzeli pobudo na igrišču in imeli v 10. minuti prvo lepo priložnost, ko je Goran Cvijanović lepo podal v kazenski prostor, a Dalibor Volaš z nekaj metrov žoge ni zmogel preusmeriti v mrežo.

In čeprav so vijoličasti stiskali obroč okoli Primorja, pa so slednji prvi prišli do zadetka. V 15. minuti je Tim Lo Duca odvzel žogo Siniši Anđelkoviču in z natančnim udarcem pod prečnik premagal domačega vratarja Marka Pridigarja za vodstvo Ajdovcev.

Zadetek - sploh prvi strel Primorja proti vratom Pridigarja - je za nekaj časa povsem šokiral Mariborčane, ki so sicer poskušali s streli od daleč, a ne dovolj natančno. Lepo akcijo so sestavili v 24. minuti, ko je Dejan Mezga izvajal kot, v kazenskem prostoru našel osamljenega Volaša, a mu z nekaj metrov žoge z glavo ni uspelo poslati v mrežo.

Gostitelji so imeli še naprej rahlo terensko premoč, a je bila ta jalova. V 35. minuti je novo akcijo vijoličastih začel Cvijanović, ki je podal do Marcosa Tavaresa, ta takoj do Mezge, toda njegov udarec z roba kazenskega prostora je zanesljivo ustavil gostujoči vratar Domen Božjak. To pa je bilo tudi vse, kar so gostitelji pokazali v prvem delu.

Drugi polčas so vijoličasti na igrišče namesto Timoteja Dodleka poslali novo okrepitev Rajka Repa, nekdanjega igralca CM Celja, ki se je prvič predstavil mariborskemu občinstvu. Odločen pristop je sadove obrodil že v 48. minuti, ko je za izenačenje zadel Volaš.

Tavares je podal v globino, Volaš pa je obšel vratarja Božjaka in iz težkega položaja spravil žogo v mrežo. Dve minuti pozneje so imeli Mariborčani novo priložnost, ko je Aleš Mertel silovito streljal z roba kazenskega prostora, a je vratar Božjak njegov poskus odbil, Ajdovci pa so žogo spravili v kot.

Deset minut pozneje so imeli lepo priložnost tudi gosti, ko je iz hitrega protinapada Aleksander Živec z roba kazenskega prostora meril le malenkost čez gol Pridigarja.

Podobno je na drugi strani streljal Cvijanović, a za las mimo desne vratnice. A kmalu je bilo spet vroče pred mariborskimi vrati, ko se je Živec globoko v kazenskem prostoru spet odločil za strel, žoga pa je za las švignila mimo leve vratnice.

Gostitelji so do konca napadali; zadnjo priložnost je imel David Bunderla v sodnikovem dodatku, ko se je po lepi podaji Repa povsem osamljen znašel pred vratarjem Božjakom, vendar je slabo streljal in žoga je končala pri vratarju.

V devetem krogu bodo Mariborčani v soboto, 18. septembra, gostovali pri vodilnih Domžalah, Primorje pa bo dan zatem doma gostilo CM Celje.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Primorje
    Oglejte si izjavi po tekmi 8. kroga Prve lige Maribor - Primorje.

DELI NA