V Lendavi prvič pod žarometi

Z osmim krogom Prve lige se že danes nadaljuje slovensko državno prvenstvo. V Lendavi bosta prvič pod razsvetljavo zaigrala Nafta in Rudar.

Prva liga, 8. krog

Nafta – Rudar, petek ob 20. uri

Lendavčani so v zadnjem krogu pred reprezentančnim premorom v Celju potrdili, da znajo zmagovati tudi v gosteh. Tako uspešnega začetka sezone ob vseh menjavah v vodstvu kluba in manjšanju finančnih izdatkov gotovo niso pričakovali, jutri pa bodo imeli lepo priložnost, da se utrdijo v samem vrhu lestvice in prednost pred četrtouvrščenim Koprom še povečajo. Moštvo Rudarja, ki tokrat prihaja v Športni park, namreč preživlja manjšo rezultatsko krizo, zaradi katere so se v medijih že pojavili namigi o menjavi prekaljenega Prašnikarja, ki pa jih je vodstvo "knapov" takoj zanikalo. Velenjski navijači z le eno točko v zadnjih treh tekmah ne morejo biti zadovoljni, vseeno pa se pred odhodom na severovzhod Slovenije zavedajo, da jih čaka eno izmed najtežjih gostovanj v Prvi ligi. Dodajmo še, da bo jutrišnji dvoboj v domovanju lendavskih nogometašev prvič odigran pod na novo postavljenimi žarometi, ki omogočajo igranje tekem tudi v večernih terminih.

Olimpija – Domžale, petek ob 20. uri

Pred nogometaši Olimpije je nova tekma za biti ali ne biti. Potem, ko so na otvoritveno srečanje v Stožicah privabili lepo število gledalcev in jih že v uvodu razočarali, so si v minulem krogu privoščili še večji fiasko in proti Primorju prejeli kar pet zadetkov. V zadnjih dneh so "zmaji" sicer osvežili tako igralske, kot trenerske vrste – nehvaležno delo trenerja zadnjeuvrščenega moštva je prevzel Kosič, njegov pomočnik pa postal legendarni Čeh, član zlate reprezentančne generacije. V klub sta prišla še Šokota, v katerega pa navijači že pred prvim nastopom ne polagajo preveč upov, ter Radujko, ki je lani nase opozoril z odličnimi igrami v Kopru. Na drugi strani se Domžalčani na gostovanje v sosednjem mestu pripravljajo popolnoma neobremenjeni. V nasprotju z Ljubljančani so sezono namreč pričeli z odličnimi rezultati, ki jim jih je pred začetkom napovedoval le malokdo. Za nogometaše in tudi klub na splošno velja, da se v medijih ne pojavljajo preveč pogosto, temveč svoje raje povedo na igrišču.

HIT Gorica – Triglav, sobota ob 20. uri

Dvoboj nogometašev Gorice in Triglava bo dvoboj točkovno izenačenih ekip, saj sta obe moštvi do sedaj v prvenstvu zbrali osem točk. Novih treh se tokrat gotovo nadejajo domačini, pred katerimi pa nikakor ni lahka naloga. Gorenjci v obmejno mesto namreč odhajajo ohrabreni po zelo solidnih predstavah v dosedanjih tekmah, še dodatno vzpodbudo pa so dobili po zadnji preizkušnji, ko so na domačih tleh ugnali Velenjčane. Če so še na začetku govorili predvsem o obstanku v ligi, danes tega ni več, saj s svojimi predstavami potrjujejo, da lahko ob dobrem dnevu igrajo odlično in premagajo vsakogar. Goričani po poletni razprodaji nikakor ne najdejo prave forme, kar glede na nizko povprečno starost nogometašev niti ni tako presenetljivo. V prejšnjih sezonah so vedno bili med favoriti za visok plasma na lestvici, letos pa kaže, da temu ni tako. Kljub temu, da so uspeli zadržati svojega najboljšega nogometaša Velikonjo, so za zdaj zabeležili že tri poraze, tudi v zadnjem krogu, ko so jih premagali Domžalčani.

Maribor – Primorje, sobota ob 20. uri

Milaničeva četa je s težkega gostovanja pri Koprčanih v 7. krogu domov prinesla vse tri točke in tako dokazala, da so Mariborčani po koncu evropske avanture že stoodstotno osredotočeni na nastopanje v domačem prvenstvu. Prosta mesta v moštvu so Štajerci po odhodih Jeliča, Iličiča in Bačinoviča pokrili z nakupoma Filipoviča in Repa, predvsem prihod slednjega, ki velja za enega izmed največjih slovenskih talentov, pa so navijači sprejeli z odobravanjem. Le dve oddani točki ob remiju z Rudarjem in vodstvo na lestvici, kljub odigrani tekmi manj, v nedeljo v obračunu s Primorjem v vlogo absolutnega favorita postavlja domačine. Odlični igri in izvrstni učinkovitosti Ajdovcev v zadnjem krogu ob visoki zmagi nad Olimpijo navkljub, Primorci priznavajo, da se podobnega uspeha tokrat ne nadejajo. Zanje bodo bolj pomembne prihajajoče preizkušnje, ko bodo nasprotnike končno gostili v Ajdovščini, kjer so minuli konec tedna končali z renoviranjem Mestnega štadiona.

CM Celje – Luka Koper, sobota ob 20. uri

Ne le zadnja zmaga CM Celja, temveč tudi zadnje srečanje med tokratnima tekmecema, ki se ni končalo s slavjem Koprčanov, je staro že skoraj dve leti. Primorski klub se je v zadnjih sezonah očitno specializiral za to, da Celjanom greni življenje, in gotovo bodo aktualni državni prvaki tradicijo skušali nadaljevati tudi tokrat. Pritisk nad "grofi" je po zaporednih porazih proti Mariboru in še posebej bolečem domačem proti Nafti vedno večji, le ena zmaga v sedmih tekmah pa je v gibanje spravila tudi vodstvo kluba. Po boleči izgubi kapetana Repa so se za sodelovanje dogovorili s tremi nogometaši, ki v slovenskem prostoru že imajo rezime – Kapičem, Beršnjakom in Čadikovskim, vendar ima zaenkrat potrebne papirje za sobotni nastop le zadnji. V Areni Petrol gotovo ne bo nastopil tudi pomemben člen Đuričićevega moštva Gobec, ki je kaznovan, česar se »kanarčki« gotovo veselijo. Za nogometaši Kopra je sicer slabši začetek sezone in boljše nadaljevanje, ki ga je prekinil zadnji poraz v Mariboru, v soboto pa skušali gotovo naredili vse, da Celjane še enkrat zavijejo v črnino. Pomagati jim bo skušal tudi Tomić, nekdanji nogometaš Dinama, ki se je pred dnevi preselil na Obalo.

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA