V zadnjem napadu zmaga Triglavu
Nogometaši kranjskega Triglava so v 7. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Gorico z 2:1 (1:1).

Triglav : Gorica 2:1 (1:1)

Strelci: 1:0 Đurković (27.), 1:1 Poplatnik (31./avtogol), 2:1 Šujica (90.).

Triglav: Pelko, Šturm, Roškar, Sever (od 80. Nazič), Jelar, Đurković (od 56. Šujica), Ovčina, Dolžan, Poplatnik (od 85. Đurić), Kongnyuy, Pokorn.

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, Žigon (od 89. Kadrija), M. Mevlja, Pavič (od 81. Dornik), Gregorič, Bremec (od 71. Jakovljevič), Ndiaye, A. Jogan.

Rumeni kartoni: Poplatnik, Roškar, Nazič; Vetrih.
Rdeč karton: Ndiaye (37.).

Triglav je po treh zaporednih porazih vendarle spet prišel do točk. Kranjčani so dolgo časa lomili odpor Gorice, ki je od 37. minute igrala z igralcem manj, v sodniškem dodatku drugega polčasa pa je Blaž Šujica Triglavu prinesel drugo zmago, s katero se je prebil na osmo mesto. Gorica je šesta.

Kranjčani so prvi na tekmi ogrozili tekmečeva vrata, ko je v sedmi minuti nevaren poskus Enisa Đurkovića ustavil Vasja Simčič. Sledile so minute gostov, v katerih je enkrat poskusil Uroš Celcer z glavo, dvakrat pa Matija Širok, posebej njegov drugi strel v 16. minuti z 20 metrov je povzročil nekaj dela Žanu Pelku. Čeprav so dotlej boljši vtis pustili Novogoričani, so se prav ti v 27. minuti znašli v zaostanku.

Matej Poplatnik je podal z desne strani do Đurkovića, ki je takoj sprožil in premagal Simčiča. Toda veselje domačih ni dolgo trajalo. Že štiri minute pozneje je namreč Gorica izenačila, potem ko je v gneči pred Triglavovimi vrati žogo v lastno mrežo preusmeril Poplatnik. Toda tudi pri gostih je veselje hitro splahnelo. Vzrok pa ni bil nov zadetek, temveč neposredni rdeč karton Welleja Ndiayeja zaradi grobega prekrška nad Klemnom Šturmom.

Številčne prednosti Kranjčani v končnici prvega dela niso izkoristili, prav tako pa ne niti v uvodnih 20 minutah drugega polčasa. V teh trenutkih si ekipi nista pripravili ravno veliko priložnosti, enega nevarnejših strelov je sprožil Đurković v 53. minuti, vendar je bil Simčič znova na mestu, tako kot po poskusu Anžeta Jelarja v 73. minuti.

Nekaj trenutkov pred tem so imeli domači, ki so bili sicer pričakovano boljši v tem polčasu, a se pred golom niso znašli, še eno obetavno akcijo, vendar se je ob koncu Poplatnik v kazenskem prostoru preveč zapletel. V sodniškem dodatku se je Blaž Šujica odločil za strel z 20 metrov, žoga je oplazila nekoga od gostujočih branilcev in končala v mreži za zmago Gorenjcev z 2:1.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA