Večni derbi bo v Stožicah
"Najprej bi rad razblinil vse dvome, tekma med Olimpijo in Mariborom se bo v sredo začela ob 18. uri, večni derbi pa bo na štadionu v Stožicah," je na dobro obiskani novinarski konferenci v ŠC Stožice dejal direktor ljubljanskega kluba Luka Velepič.

Vodstvo Olimpije je po sobotni prvenstveni tekmi s Hit Gorico sporočilo, da je ustavilo prodajo vstopnic za večni derbi proti Mariboru. Zataknilo se je, ker klub za zaostalo tekmo 4. kroga v Prvi ligi ni zagotovil vseh ustreznih varnostnih pogojev, ki sta jih zahtevali policija in upravna enota.

Na današnjem sestanku predstavnikov Olimpije in ljubljanskega župana Zorana Jankovića pa se je klub obvezal, da bo izpolnil vse organizacijske in varnostne zahteve, kar pomeni, da bodo na štadionu namestili posebne zaščitne ograje, ki bodo ločevale privržence ljubljanskega in mariborskega kluba.

"Z upravno enoto in policijo smo dosegli dogovor, da bodo postavljene ograje za navijaški skupini že pred prihodom na športni objekt, prav tako na štadionu. Klub bo v celoti zagotovil varnost. Naša želja je, da bi vsi gledalci predvsem uživali v nogometni predstavi, ne pa bili izpostavljeni morebitnim izgredom," je med drugim dejal Velepič.

Stroški varovanja so zaradi bližnje tekme visokega tveganja narasli na 30.000 evrov. Za varnost bo skrbelo 270 redarjev in neznano število policistov, ki so se danes pridružili vsesplošni stavki javnega sektorja.

Prireditelji bližnje tekme so sporočili, da si bo nogometni dogodek v slovenski prestolnici organizirano ogledalo 350 privržencev mariborskega kluba, ki bodo nato v policijskem spremstvu odšli do štadiona. Bolj ali manj pa je jasno, da se bo lepo število navijačev Maribora Branika odločilo za posamičen nakup vstopnic, ki bo mogoč le s postopkom personalizacije.

Na voljo bo približno 14.000 vstopnic, doslej pa so prek prodajne mreže, vsaj tako je dejal sekretar Olimpije Sanel Konjević, prodali okoli 400 vstopnic.

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Derbi Mariboru
    Olimpija je v v zaostali tekmi 4. kroga Prve lige izgubila proti Mariboru z 0:1 (0:1).
  • 26.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez vstopnic za derbi
    NK Olimpija Ljubljana je ustavila prodajo vstopnic za sredin večni derbi.

DELI NA