Večni derbi vijoličastim
Maribor je v velikem  derbiju v 13. krogu Prve lige premagal Olimpijo z 1:0 (0:0).

Prvi derbi sezone so v Mariboru avgusta dobili Mariborčani tesno z 1:0. A po seriji dobrih izidov v zadnjih krogih je bil položaj na lestvici pred novim ljubljansko-štajerskim obračunom v prid Ljubljančanov, ki so imeli pred tekmo s štajerskimi nasprotniki dve mesti in štiri točke prednosti.

Domači so začeli z nevarnejšimi akcijami, v šesti minuti je Tiganj streljal s kakšnih 12 metrov čez gol. Nato so terensko premoč imeli vijoličasti, vendar ni bilo prave nevarnosti za vrata Oblaka. Le v 14. minuti je po podaji s kota mladi domači vratar imel nekaj težav, da je ukrotil žogo pred Mariborčani, v 19. minuti pa je bil hitrejši od prodirajočega Tavaresa.

Nato je stvari v svoje roke vzel domači zvezdnik Cimirotič: v 24. in 28. minuti je imel lepi priložnosti za gol, najprej
po strelu z glavo, nato pa še po preigravanju v kazenskem prostoru, a je prvič meril čez gol, drugič pa je bil na mestu vratar Pridigar.

Mariborčani so v 31. minuti po novem kotu spravili žogo za hrbet Oblaka, toda sodnik Skomina je že prej piskal prekršek nad vratarjem. V 34. minuti so najlepšo priložnost v prvem delu zapravili domači; Ibraimi je silovito streljal s kakšnih 20 metrov, žoga je oplazila nekoga v mariborski obrambi, Pridigarja pa je rešila prečka. Isti domači igralec je v 41. minuti izvedel prosti strel z desne strani, Kašnik pa je z glavo meril tik ob vratnici.

Drugi polčas se je začel po mariborskih notah, pred domačimi vrati pa je bil nevaren Plut, njegov strel je le za malo zgrešil cilj. Domači so vrnili s priložnostjo Ibraimija, njegov strel s precejšnje razdalje pa je Pridigar ukrotil. Po desetih minutah nadaljevanja so za krajšo prekinitev poskrbeli gostujoči navijači z metanjem bakel na igrišče.

V 66. in 68. minuti je Cimirotič spet imel dve zreli priložnosti, gola pa ni bilo: najprej je lepo preigral dva obrambna igralca gostov, streljal pa natančno v Pridigarja, nato pa je, po novi akciji v kazenskem prostoru vijoličastih, preveč medlo streljal, tako da je Popović žogo v zadnjem trenutku odbil v kot.

Prav Popovič pa je imel naslednjo mariborsko priložnost, a se je pri strelu z desetih metrov v 76. minuti poškodoval,
tako da je moral nato z igrišča.

Ko je že kazalo, da se bo derbi končal brez golov, so gostje zadeli v 83. minuti. Večino dela je s preigravanjem domače obrambe opravil Mihelič, Tavares pa je njegovo podajo s strelom z glavo s sedmih metrov spremenil v zadetek in zagotovil gostom tri točke.

Ponovitev derbija bo tokrat hitra: že naslednji teden se bosta, znova v Ljubljani, ekipi pomerili še v osmini finala pokalnega tekmovanja.

SORODNE NOVICE

DELI NA