Velika prednost Maribora
Maribor je v 21. krogu Prve lige doma premagal Rudar z 1:0 (0:0).

Nogometaši Maribora gredo na zimski premor z velikimi 15 točkami prednosti pred zasledovalci iz Nove Gorice in Ljubljane. To prednost so si v zadnji jesenski tekmi zagotovili v zadnji minuti sodnikovega podaljška, ko je Dejan Mezga z bele točke domačim prinesel tri točke.

Kar lepo število gledalcev je obiskalo zadnjo jesensko tekmo v Ljudskem vrtu, kjer so Mariborčani skušali popraviti vtis s sredine evropske tekme, ko so po zanesljivem vodstvu (3:0) šokirali vse prisotne na stadionu.

Domači so napadali od prve minute, med drugim Dalibor Volaš iz bližine ni zadel žoge. Velenjčani, ki so bili prisiljeni braniti se, so vendarle prišli do dveh priložnosti.

V sedmi minuti je Amel Mujaković izvedel kot, Elvis Bratanović pa pri strelu z glavo ni bil natančen. V 18. minuti je Damjan Trifković z desne strani poslal predložek v kazenski prostor domačih, strel Mateja Podlogarja pa je Jasmin Handanović obranil.

V 25. minuti so gledalci videli najlepšo priložnost prvega polčasa. Goran Cvijanović in Mezga sta izvedla dvojno podajo na robu kazenskega prostora, žoga pa je po Cvijanovićem strelu zadela prečko. V 38. minuti je bil Robert Berić pred vratarjem Gregorjem Finkom, meril v njegovo levo stran, a je gostujoči vratar strel ukrotil.

V drugem polčasu so tudi gostje zadeli okvir vrat. V 52. minuti je Bratanović streljal z desne strani z roba kazenskega prostora, žoga pa je zadela vratnico. Proti koncu tekme so se vrstile priložnosti domačih, Fink pa je imel veliko dela. V 83. minuti je Mezga izvedel prosti strel, žogo po njegovem strelu s 25 metrov pa je Fink poslal v kot.

Ko so vsi že pričakovali, da se bosta tekmeca razšla brez zmagovalca, je odločitev padla v zadnji minuti sodnikovega podaljška. Rajko Rotman je v kazenskem prostoru podrl Etiena Velikonjo, sodnik pa je dosodil enajstmetrovko. Gostje se niso sprijaznili z odločitvijo in kar nekaj časa je poteklo, preden je Mezga izvedel najstrožjo kazen. Bil je natančen za zmago in zelo visoko prednost Mariborčanov pred tekmeci.

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Maribora, s tekme 21. kroga Prve lige Maribor - Rudar.

DELI NA