Veliki derbi Mariboru
Olimpija je v velikem derbiju 25. kroga Prve lige v Ljubljani izgubila proti Mariboru z 1:2 (0:1).

V največjem slovenskem nogometnem derbiju sta se tretjič v sezoni pomerila drugouvrščena Olimpija in vodilni Maribor. V prvih dveh obračunih je bila uspešnejša Olimpija z zmago doma in remijem v gosteh, tokrat pa je v uvodu obeh polčasov dobila po zadetek, tako da je Maribor s skupno 18. zmago v tem prvenstvu naredil nov velikanski korak k ubranitvi naslova.
 
Vijolični imajo zdaj 15 točk pred zeleno-belimi, ki so prekinili niz treh spomladanskih zmag, in praktično le še čudež jim lahko odvzame nov, že deseti, naslov. Gola, ki sta odločila tekmo, sta na veselje gostujočih navijačev, ki so tako kot domači glasno spodbujali svoji ekipi - a spet na zelenico tudi zmetali nekaj pirotehnike, kar je v drugem polčasu zaradi ljubljanskih navijačev celo vodilo k nekajminutni prekinitvi tekme -, dosegla Etien Velikonja in Goran Cvijanović.
 
Tekma se je začela po okusu prvakov, ki so že v šesti minuti povedli. Kot z desne strani je izvedel Agim Ibraimi, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Velikonja, ki je z glavo ugnal Elvisa Džafića in zabil svoj osmi gol v sezoni. V nadaljevanju prvega polčasa je bilo na zelenici relativno mirno, ekipi sta se "poigravali" predvsem med kazenskima prostoroma, pravih akcij pa je bilo le za vzorec.

Ljubljančani so razumljivo več poskušali, med drugim je dvakrat sprožil Dare Vršič, enkrat je od daleč za malo zgrešil Sreten Sretenović (pri Mariboru je dvakrat z roba kazenskega prostora nenatančno meril Goran Cvijanović, ob koncu polčasa pa Ibraimi), toda drugače je mariborska obramba delovala zanesljivo, pa čeprav sta jo nekajkrat po bokih malce "premešala" Nik Omladič in Boban Jović.

Tako kot v prvem so tudi v drugem polčasu Štajerci hitro zadeli. V 52. minuti je namreč izjemen zadetek dosegel Cvijanović, ki se je z leve strani nenadoma odločil za strel in zadel nasprotni zgornji kot ljubljanskih vrat. V naslednjih treh minutah pa bi Ljubljančani lahko dvakrat zadeli. V 54. minuti je Vršiča od veselja po strelu z roba kazenskega prostora ločilo le nekaj centimetrov, minuto pozneje pa je Dejan Djermanović žogo že poslal mimo Jasmina Handanovića, a tudi malce mimo gola.

Sledil pa je incident domačih navijačev, ki so v bližino mariborskega vratarja Handanovića zmetali nekaj petard, zaradi česar so sodniki prekinili tekmo. Kapetana obeh moštev Vršič pri Olimpiji in Aleš Mertelj pri Mariboru sta nato stopila do svojih navijačev in še onadva prosila vročekrvneže, naj ne mečejo ničesar na zelenico. Po desetih minutah se je tekma nadaljevala.

Takoj zatem sta nevarno sprožila Jović in predvsem Sretenović, ki je poskusil z glavo, a je bil mariborski vratar na mestu. Na drugi strani je le nekaj trenutkov pozneje Ibraimi povsem neoviran sprožil z roba kazenskega prostora, Džafić pa je žogo odbil v stičišče prečke in vratnice ter rešil svojo ekipo pred še višjim porazom. V dolgem sodniškem dodatku je imel za domače priložnost še David Kašnik, ki pa je z volejem zgrešil cilj. V izdihljajih tekme so imeli domači še nekaj priložnosti, prek Vršiča pa unovčili le enajstmetrovko, ki so jo dobili po prekršku Mitje Vilerja nad Adnanom Bešićem.

SORODNE NOVICE

  • 21.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Maribor
    Oglejte si izjavi iz Ljubljane, s tekme 25. kroga Prve lige Olimpija - Maribor.

DELI NA