Veliki derbi Mariboru
Maribor je v velikem derbiju 22. kroga Prve lige premagal Olimpijo z 2:1 (2:1).

Mariborčani so še četrtič v sezoni (trikrat v prvenstvu, enkrat v pokalu) premagali večnega tekmeca iz Ljubljane in še naprej dihajo za ovratnik vodilnemu Kopru. Za njim zaostajajo za pet točk, do konca prvenstva pa Štajerce čaka še zaostala tekma proti Interblocku, ki bo v soboto.

Isti dan bo zaostalo tekmo proti Celju igral tudi Koper. Sicer pa današnja tekma ni navdušila gledalcev. Če je bil prvi polčas dokaj razburljiv, pa je bil drugi bolj ali manj za pozabo.

Domači nogometaši so povedli že v četrti minuti. Vito Plut je preigral Olimpijino obrambo, z roba kazenskega prostora je ob neodločnima Šporarju in Bonifaciu sprožil strel in zadel desni spodnji kot gostujočega vratarja Oblaka. Po zadetku so se Ljubljančani pobrali in v 19. minuti izenačili.

Gosti so izvedli kot z desne strani, najvišji v skoku je bil Da Silva, njegov strel pa je Džinić preusmeril v lastno mrežo. Razočaranju na tribunah z mariborskimi navijači je hitro sledilo novo navdušenje. Le minuto pozneje so se namreč izbranci Darka Milaniča spet veselili vodstva.

Žoga je po podaji Bačinovića prišla do Tavaresa, gostje so menili, da gre za prepovedan položaj, vendar se Brazilec nanje ni oziral in z 12 metrov premagal Oblaka.

V drugem polčasu je bila igra slaba. V 52. minuti je z južnega dela stadiona priletel celoten arzenal pirotehnike. Če so se v Mariboru pred tremi tedni pohvalili z 51 novimi varnostnimi kamerami, potem bodo "piromane" hitro odkrili.

Dolžni pa jim niso ostali niti ljubljanski navijači, ki so v 66. minuti "vajo" ponovili v nekoliko manjšem obsegu. Sodnik Čeferin je tekmo zaradi tega podaljšal kar za osem minut, vendar niti to Ljubljančanom ni pomagalo do izenačenja.

SORODNE NOVICE

DELI NA