Veliki derbi Mariboru

Maribor je v velikem derbiju 34. kroga Prve lige doma premagal Olimpijo s 3:2 (2:0).

Nogometaši Maribora so zmagovalci velikega derbija. Poleg zmage nad velikim tekmecem pa so razliko na prvenstveni lestvici povečali na kar 22 točk.

Že v 5. minuti je Etien Velikonja s strelom s 16 metrov ogrel dlani Elvisa Džafića. V 19. minuti so imeli gosti najlepšo priložnost. Najprej je najboljši strelec slovenske lige Dare Vršič z bližine streljal z glavo, Marko Pridigar je žogo odbil le do Filipa Valenčiča, ki pa jo je poslal mimo gola.

V 32. minuti so se domači veselili, gostje pa nasprotovali. Aleš Mejač je z desne strani v kazenski prostor poslal predložek, Velikonja je žogo podaljšal do Volaša, ki je iz bližine zadel. Gosti so menili, da je bil mariborski napadalec v prepovedanem položaju. V 43. minuti pa je padel nov gol za Mariborčane. Agim Ibraimi je poslal predložek, hitri Velikonja pa je ušel gostujoči obrambi in iz bližine ugnal Džafića.

Kljub obilnemu dežju sta nasprotnika tudi v drugem polčasu prikazala dinamično igro. V 49. minuti se je spet izkazal Pridigar. Vršič je po podaji Sretenovića streljal iz polobrata, vendar je mariborski vratar žogo odbil v kot.

V 58. minuti je sledila mojstrovina dvojca Volaš-Velikonja. Po dolgi podaji Aleksandra Rajčevića je Volaš s peto podal do Velikonje, ta pa je izkoristil napako Olimpijine obrambe in žogo po tleh poslal v levi spodnji kot. Pet minut kasneje so zadeli tudi Ljubljančani, ko je Anej Lovrečič z leve strani žogo poslal pod stičišče vratnice in prečke. Olimpija je v teh trenutkih pripravila več priložnosti, v 67. minuti je Boban Jović streljal z desne strani, Pridigar pa je žogo poslal v kot.

V zadnji minuti rednega dela so Ljubljančani zadeli še enkrat. Najprej je Pridigar po strelu Nika Omladiča žogo poslal v kot, po izvedenem strelu iz kota se je v gneči najboljše znašel Adnan Bešić in postavil končni rezultat.

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Olimpija
    Oglejte si izjavo iz Maribora, s tekme 34. kroga Prve lige Maribor - Olimpija.

DELI NA