Veliki derbi brez golov
Maribor je v večnem derbiju v 13. krogu Prve lige igral neodločeno 0:0 z Olimpijo.

Velika tekmeca sta se po 90 minutah dvoboja razšla brez zmagovalca in brez golov. Delitev točk je pravična. Vsaj tako so pokazali dogodki na igrišču.

Kljub opazni razliki na lestvici med vodilnim Mariborom in zadnjo Olimpijo je bila tekma enakovredna. Edini slovenski nogometni derbi vedno dvigne veliko prahu, tokrat pa so akterji pokazali mnogo manj od pričakovanega.

Gledalci v prvem polčasu niso spremljali dobrega nogometa, prej uspavanko dveh previdnih moštev. Žoga je bila večinoma na sredini igrišča.

Obramba vijoličastih je bila v prvem polčasu nekajkrat nezanesljiva. Prvi spodrsljaj bi v sedmi minuti lahko izkoristil Adnan Bešič. Stekel je po desni strani, streljal po tleh, Matej Radan pa je žogo odbil v kot. V 25. minuti je Vito Plut s 25 metrov ogrel dlani gostujočega vratarja Damirja Botonjiča.

Ljubljančani v 35. minuti niso izkoristili še enega darila domače obrambe. Do žoge je na desni strani prišel Davor Škerjanc, njegov strel je Radan odbil do Bešića, ki pa gola ni dosegel, saj sta njegov strel blokirala Milan Andjelković in Aleš Mertelj. Ob koncu polčasa dve priložnosti za domače.

V 44. minuti je Mitja Viler žogo leve strani podal v kazenski prostor, Robert Berič pa je bil za kakšen centimeter prekratek. Minuto pozneje je Goran Cvijanović izvajal prosti strel, žoga je preletela Botonjiča, a je presenetila Sinišo Andjelkovića, ki jo je iz bližine poslal čez gol.

V drugem polčasu je žoga bila več na polovici gostov, a domači pravih priložnosti v uvodnih 15 minutah niso ustvarili, tudi pravega pritiska ni bilo. Šele ko je v 62. minuti Damir Botonjić ubranil Tavaresov strel z glavo, je igra postala živahnejša.

Prebudili so se tudi gledalci, ki so pričakovali gol v mreži gostov. V 69. minuti je strel Elvedin Džinića z glavo končal tik mimo desne vratnice. Minuto pozneje je Škerjanc imel izjemno priložnost za zadetek. Stekel je v kazenski prostor, oviral ga je le Aleksander Rajčević, sprožil strel z desetih metrov, a je Radan žogo odbil čez gol.

Do konca tekme je bilo še nekaj poskusov na obeh straneh, a sta mreži ostali nedotaknjeni.

SORODNE NOVICE

  • 17.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Olimpija
    Oglejte si izjave z večnega derbija v 13. krogu Prve lige Maribor - Olimpija.

DELI NA