Video: Maribor spet pobegnil

V 14.krogu je bil nedvomno v ospredju veliki derbi v Ljudskem vrtu. Vijoličasti so zabeležili novo zmago in v zadnjih trenutkih tekme prišli so pomembnih treh točk. Odločil je Tavares in Mariboru spet prinesel izdatnejšo prednost na lestvici Prve lige NZS, Ljubljančani zdaj zaostajajo devet točk. Velja omeniti morda ključen dogodek srečanja, ki se je zgodil v 29. minuti. Olimpija je ostala le z desetimi nogometaši in takrat se je začela prevlada Mariborčanov. Kdo ve, kako bi se končala tekma, če Zarifović ne bi prejel rdečega kartona in si prislužil predčasne poti v slačilnico. Aleksander Šeliga je bil rešitelj Zmajčkov v tisti minuti, saj je ubranil enajstmetrovko Tavaresu. Rešitelj Olimpije je bil tudi skozi celotni drugi polčas, saj je prikazal zares odlično igro in s številnimi izjemnimi obrambami reševal ljubljansko barko. Le ta se je potopila tik prek koncem tekme, ko je bil Brazilec natančen z glavo in zabil za zmago.

Kaj reči za navijače? Spet izgredi katerih smo ljubitelji nogometa že pošteno naveličani in o njih nima smisla izgubljati besed. Sicer je bilo vzdušje v Ljudskem vrtu napeto, navijači so nedvomno tudi s svojim obiskom prispevali k večnemu derbiju. Če se bo še naprej dobro delalo v obeh največjih slovenskih mestih, potem si zagotovo lahko še v letošnji sezoni obetamo nov spektakel. Prednost Maribora je visoka, a Ljubljančani zagotovo ne mečejo puške v koruzo. S šestimi zaporednimi zmagami v domačem prvenstvu so pokazali, da znajo biti še kako neugoden tekmec, ki nikoli ne odneha. Se že veselimo nadaljevanja prvenstva in novih derbijev.

Domžalčani so zabeležili novo zmago. Tekma v Domžalah je bila odlična, polna tempa in razburljivosti. Triglav je prišel v Domžale izjemno samozavesten, saj je pred reprezentančnim premorom brez prejetega gola ugnal Koper, nato vzel skalp še aktualnim državnim prvakom. Za Gorenjce se je tekma spet začela odlično in Đurković je zadel v sedmi minuti. V drugem polčasu je domžalska ekipa zaigrala mnogo bolje, k čemur je pripomogla tudi odlična dvojna menjava ob polčasu, ko sta vstopila Pihler in Vancaš Požeg. Predvsem slednji je poživil igro, pokazal da ima talent in z dvema zadetkoma pristreljal zmago.

Goričani so očitno dobro delali med reprezentančnim premorom, saj so doma povozili Aluminij s 4:1. Bili so boljši, priigrali so si številne priložnosti in zmagali povsem zasluženo. Edina tekma na kateri nismo videli golov, pa se je odvila v Velenju, kjer so do prve točke pod taktirko novega trenerja Vanolija prišli Koprčani.

V zadnji tekmi kroga smo prav tako videli remi, tokrat z dvema zadetkoma na vsaki strani. Na tekmi v Murski Soboti smo videli pravzaprav vse. Zadetke, rdeč karton, vratnico in prečko, na koncu pa sta si bili ekipi primoran razdeliti plen. Na vprašanje kaj pričakuje od naslednje tekme v Kidričevem je domači trener odgovoril: "Enostavno zmago!". Mura je še vedno zadnja. To je verjetno največje presenečenje letošnjega prvenstva. Glede na igralski kader, ki ga premorejo in dejstvo da se še naprej krepijo iz tedna v teden pa je težko pričakovati, da bodo tam tudi ostali.

{{lestvica mode=lestvica-krog sifraLige=1SNL1213 krog=14 nazivLestvice=Lestvica#po#14.#krogu}}


Tekst: Anže Ceglar
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA