Vijoličasti ugnali grofe
K vodilnemu moštvu prvenstva Mariboru je v goste prišlo moštvo, ki v zadnjem času beleži uspehe, saj so Celjani dobili zadnje štiri tekme. To je bil dober obet, da bodo gledalci v Ljudskem vrtu videli odlično predstavo. Občinstvo je bilo res lahko zadovoljno s prikazanim, predvsem z igro v prvem polčasu, medtem ko je bil drugi vendarle nekoliko slabši.

A večino gledalcev je zadovoljila druga stvar, Brazilec Tavares je namreč v 84. minuti dosegel še svoj drugi gol na tekmi in s tem domačemu moštvu zagotovil deveto letošnjo zmago in še večjo prednost na prvenstveni razpredelnici.

Celjani so pred tekmo napovedovali napadalno igro in da so v štajersko prestolnico prišli po nove tri točke, so dokazale že prve minute. V tretji minuti je Kačičnik poslal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer se je v ugodnem položaju znašel Sacripanti. Argentinec je poskusil Pridigarja premagati z lob-udarcem, vendar je žoga zletela mimo vrat. Tri minute pozneje so Celjani vendarle kronali svojo premoč.

Spet je v kazenski prostor natančno žogo poslal Kačičnik, Kljajevića je žoga preletela in padla na glavo Biščanu, ki jo je znal spraviti v mrežo. Prejeti gol je prebudil Mariborčane. Poskušali so predvsem s streli od daleč, pri čemer je bil spet najaktivnejši Pavlovič. Nekdanji reprezentant je v osmi minuti streljal mimo gola, v deseti minuti neposredno iz kota celo zadel vrh prečke, v 26. minuti pa mu je veselje preprečil vratar Šeliga, ki je žogo odbil, odbitka pa mariborskim napadalcem ni uspelo spraviti za hrbet vratarja.

V 35. minuti pa so bili gledalci na nogah. In to po zaslugi Tavaresa, ki je v kazenskem prostoru mojstrsko umiril žogo, nato pa dovolj natančno streljal, da se je zatresla mreža. Gostiteljem, ki so imeli po izenačenju spet več dela v obrambi, je največ težav povzročal Sacripanti, ki je bil že pred golom Mariborčanov dvakrat nespreten, zato pa je v 38. minuti odlično ustrelil, toda zadel le prečko.

Nadaljevanje je bilo nekoliko manj dinamično, kljub temu priložnosti ni manjkalo. Pri Mariborčanih je bil še naprej najnevarnejši Pavlovič, ki bi predvsem v 69. minuti iz ugodnega položaja lahko bolje streljal, medtem ko bi pri Celjanih, ki so imeli za odtenek več žogo v nogah, izid spremenila Korun po kotu in Močič po samostojnem prodoru, v kateremu je zmanjkalo moči za nevarnejši strel. Do končne odločitve je prišlo v 84. minuti, ko se je po protinapadu za strel odločil Tavares, žoga pa je končala v desnem spodnjem kotu vratarja Šelige.

SORODNE NOVICE

DELI NA