Vijoličasti ugnali orle
Maribor je v 13. krogu Prve lige doma premagal Triglav z 2:0 (0:0).

Nogometaši Maribora so po pričakovanju osvojili tri točke in se zadržali na prvem mestu, toda vtis je, da si po četrtkovem večeru, ko jih je v evropski ligi premagal Birmingham City, še niso povsem opomogli.

Vsaj tako je kazalo v prvem polčasu, ko so se vrstile napake, ki jih gostje niso znali izkoristi. Tudi Jasmin Handanović je večkrat moral reševati zagato in mu gre največ zaslug, da je mreža ostala nedotaknjena.

V uvodnih desetih minutah sta centralna branilca Aleksander Rajčević in Argus prejela rumena kartona, kar je kazalo na živčnost, ki je goste še posebej opogumila. Usmerili so se na protinapade. Resnici na ljubo tudi gostujoči vratar Miha Gracar je imel veliko dela, a vijoličasti niso našli poti do mreže.

V 27. minuti je Dejan Burgar izpeljal izjemen protinapad, podal Anžetu Jelarju, Handanović pa je žogo umiril. Kot bi ta akcija predramila domače, ki so v 36. minuti izpeljali nevarno akcijo.

Po prodoru Aleša Mejača je Gracar posredoval pred Robertom Berićem. V 43. minuti so gostje spet zapretili. Po predložku v mariborski kazenski prostor je do udarca z glavo prišel Jelar, nameril je proti desnemu zgornjemu kotu, Handanović pa je uspešno posredoval.

V drugem polčasu so imeli vendarle več pobude domači. Ta se jim obrestovala v 53. minuti. Dejan Trajkovski je prodiral po levi strani, poslal oster predložek, Etien Velikonja pa je iz neposredne bližine z glavo spravil žogo v gol. Strelec vodilnega gola je v 65. minuti po strelu z glavo zadel prečko.

V 87. minuti je padla končna odločitev, ki je vnesla mir v domače vrste. Za zmagoviti gol je poskrbel kapetan Marcos Tavares. Ta je izkoristil nespretnost domače obrambe in odbito žogo iz drugega poskusa v iz bližine poslal v mrežo. Da se triglavani niso predali, je pokazal sodniški podaljšek, v katerem je Robert Najdenov po strelu z glavo natančno meril, a je Handanović ohranil mrežo nedotaknjeno.

SORODNE NOVICE

DELI NA