Vijolice ovenele
Nafta je v 30. krogu Prve lige premagala Maribor s 3:1 (1:0).

Mariborčani so se z novim porazom, drugim zapored, še bolj oddaljili od nove prvenstvene lovorike. Lendavčani so bili v svojih napadalnih akcijah precej nevarnejši in tudi bolj zbrani. Tako se jim je - tudi po zaslugi zgodnje izključitve Armina Bačinovića - uspelo hitro oddaljiti od favoriziranega tekmeca in se utrditi na tretjem mestu.

Naftaši so dobro začeli tekmo in si hitro priigrali dve polpriložnosti. Toda nato so pobudo vse bolj začeli prevzemati gosti (v sedmi minuti je Marcos Tavares zapravil prvo res lepo priložnost), ki pa so vendarle prvi pobrali žogo iz svoje mreže. V 21. minuti je Konstantin Vasiljev lepo pobegnil po levi strani in podal v kazenski prostor, kjer je povsem neoviran Emil Miljković z glavo zadel za 1:0.

Gostujoči strateg Darko Milanič je sicer že v 28. minuti moral poseči po prvi menjavi, saj se je Rene Mihelič v dvoboju s Stjepanom Cabanom poškodoval in "prepustil" mesto Brazilcu Flaviu. Sicer pa je bila še naprej precej nevarnejša Nafta.

Najprej je Rok Buzeti v 35. minuti povsem sam s sedmih, osmih metrov zgrešil prazen gol, Damjan Ošlaj je nekaj trenutkov pozneje z glavo zatresel vratnico, Miljković pa je v 41. minuti s "škarjicami" spet namučil Marka Raniloviča. Mariborčani so bili v še hujših škripcih po 44. minuti, ko so zaradi drugega rumenega kartona Armina Bačinovića na igrišču ostali le z deseterico.

Lendavčani so številčno prednost unovčili že takoj po začetku drugega polčasa. Jože Benko je namreč v 47. minuti iz bližine podvojil prednost, že v naslednji minuti pa se je znova vpisal med strelce in odločil zmagovalca, pa čeprav so Štajerci tudi v nadaljevanju kazali borbeno predstavo.

Posledica te je bil zadetek v 58. minuti, ko je Tavares v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Flavia. Kljub pobudi, ki so jo imeli v zadnjem delu tekme, pa Mariborčanom ni več uspelo zabiti gola.

SORODNE NOVICE

  • 11.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Nafta - Maribor
    Oglejte si izjavi s tekme 30 kroga Prve lige Nafta - Maribor.

DELI NA