Vijolice ugnale knape
Rudar Velenje je v derbiju 20. krogu Prve lige izgubil proti Mariboru z 0:2 (0:0).

Drugouvrščeni Velenjčani so bili tudi tokrat zdesetkani zaradi poškodb (manjkali so Kolsi, Cipot, Trifković, De Moraes in Mešić), pri Mariboru pa zaradi bolezni ni bilo "le" Lundra in Popovića. Knapi so obe letošnji predhodni tekmi proti državnim prvakom dobili, tokrat pa so jim na domačem igrišču morali priznati premoč.

Za Velenjčane je bil to že četrti zaporedni poraz pred domačimi navijači, Mariborčani pa so se z zmago točkovno izenačili z današnjimi tekmeci. Za vodilnim Koprom oboji zaostajajo za pet točk.

Gledalci v Velenju v prve pol ure niso mogli biti navdušeni nad prikazanim. Priložnosti ni bilo praktično nobene. Nato so se malce bolj razživeli gosti, ki so imeli v 36. minuti tudi najlepšo priložnost. Žoga po Tavaresovem strelu z roba kazenskega prostora je že "premagala" Savića, a nato poletela malce mimo desne vratnice, malce pred tem pa Mertlju z glavo prav tako ni uspelo spraviti žoge za Savićev hrbet.

Uvod v drugi polčas ni bil nič obetavnejši. Kljub temu je pri Velenjčanih zapretil Prašnikar, pri gostih pa Tavares. V 60. minuti pa so gledalci le videli zadetek. V prvem polčasu "nevidni" Plut je namreč po lepi Školnikovi podaji premagal domačega čuvaja mreže in goste popeljal v vodstvo. Tudi po zadetku so bili gosti nevarnejši, predvsem Tavares, ki
je zapravil dve priložnosti.

Velenjskega upanja po ugodnem razpletu pa je bilo bolj ali manj konec v 71. minuti, ko si je Jeseničnik zaradi prekrška nad Školnikom prislužil drugi rumen karton. Da bi bilo za domačine še slabše, je deset minut za njim zaradi istega razloga z igrišča moral še Tolimir, ki je napravil prekršek nad Mejačem.

Kljub številčni "podhranjenosti" pa bi Mujaković kaj lahko izenačil v 88. minuti, vendar z desetih metrov ni zadel. Zato pa je piko na i mariborski zmagi v sodnikovem podaljšku postavil Jelić.

SORODNE NOVICE

DELI NA