06.12.2023 | Prva liga Telemach
Visok poraz Aluminija proti Domžalam

Aluminij - Domžale 0:5 (0:2)

* Športni park, sodniki: Šmajc, Mežnar, Perger.
* Strelci: 0:1 Krstovski (15.), 0:2 Šturm (29.), 0:3 Šturm (47.), 0:4 Bobarić (67.), 0:5 Šturm (90+2.).
* Aluminij: Pridgar, Jovan (od 79. Kosi), Šubarić, Zeljković, Pečnik (od 54. Katuša), Schaubach, Jagić, Kljun, Gorenak (od 79. Brkljača), Jovanović (od 68. Maružin), Matić (od 68. Susso).
* Domžale: Tratnik, Mutavčić (od 68. Husmani), Hempt, Offenbacher, Bobarić, Markuš, Pišek (od 76. Đapo), Perc (od 76. Tolić), Šturm, Topalović (od 68. Marasović), Krstovski (od 76. Černe).
* Rumeni karton: Zeljković.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani še naprej kažejo dobro formo. V prvenstvu so zmagali četrtič zapovrstjo, potem ko so zanesljivo odpravili Aluminij. Večji del napadalnih opravil sta tokrat za ekipo Dušana Kosića opravila Luka Topalović v podajalnem in Danijel Šturm v strelskem smislu. Domžale tako ostajajo trn v peti Kidričanom, saj so od 30 medsebojnih tekem rumeni dobili 19 tekem, rdeče-beli pa le tri. Zmagovita ekipa se je na lestvici na dve točki približala petouvrščenemu Bravu, poražena, tokrat z le enim strelom v okvir vrat, pa ostala predzadnja.

Po ne posebej razburljivem začetku v Kidričevem so gosti povedli v 15. minuti. Takrat je po podaji v globino proti žogi stekel Mario Krstovski, jo popeljal v kazenski prostor ter nato z ne posebej močnim strelom matiral Sama Pridgarja za svoj šesti gol sezone.

Izbranci Dušana Kosića so prednost podvojili v 29. minuti. Luka Topalović je lepo podal žogo proti Danijelu Šturmu v prazen prostor, nekdanji nogometaš Aluminija pa je Pridgarja matiral za 2:0.

Še naprej so bili gosti konkretnejši, Pridgar je moral resno posredovati tudi v 35. minuti po novi akciji Topalovića in Šturma, domači pa so bili najnevarnejši v 44. minuti, ko je streljal z dobrih 10 metrov, vendar je bil Gašper Tratnik na mestu.

Naveza Topalović-Šturm je znova udarila na začetku 47. minute, po dolgi podaji se je Šturm znašel malce na levi strani kazenskega prostora, spodkopal žogo čez Pridgarja in zadel za 3:0.

Na drugi strani je kmalu zatem žogo čez gol poslal Mario Šubarić, Jošt Pišek pa je podobno končal domžalsko akcijo, ki se je končala s kotom. Domači so v 58. minuti zadeli še prečko, v nizu akcij pa je nato Topalović znova preizkusil Pridgarja.

Vse upe na kakršen koli preobrat Kidričanov je v 67. minuti pokopal Belmin Bobarić, ko je po kotu Piška z desne strani zadel z glavo. Do konca so gosti brez posebnih težav nadzorovali srečanje, za nameček je Šturm v sodniškem dodatku zadel za svoj hat-trick, s katerim je prišel do šestega zadetka v sezoni.

Aluminij bo v 19. krogu v soboto gostil Celje, Domžale pa bodo v nedeljo gostovale pri Muri.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Domžale
    Tudi Kidričani so minuli konec tedna zaradi vremenskih nevšečnosti ostali brez tekme, v 18. krogu Prve lige Telemach pa bodo gostili Domžale, ki lovijo četrto zmago v nizu.

DELI NA