Visok poraz Rudarja



Odigrane so bile tekme 10. kroga Prve lige. Drugi Rudar je visoko izgubil proti predzadnji Nafti, Olimpija je v mestnem derbiju ugnala Interblock. Maribor zmagal v  Gorici, Drava boljša od Domžal.

Prva liga, 10. krog


Nafta Lendava 5:2 Rudar Velenje
Mujakovič 11' (11m.), Miljkovič 34', 82', Volaš 70', B. Gerenečer 90'; Omladič 7', Tolimir 36'.

Velenjčani si pred potjo k predzadnje uvrščeni Nafti gotovo niso znali predstavljati tako visokega poraza kot so ga nato doživeli v Lendavi. Še posebej ne po hitrem vodstvu in zadetku Omladiča ter kasnejšemu izenačenju Tolimirja. Toda gostitelji so v nadaljevanju pokazali, letos redko viden, zmagoviti obrat in gostom nasuli še tri zadetke. Lendavčani so se na ta način rešili predzadnjega mesta, gostje pa se od čistega vrha oddaljili še vsaj za dve kroga.

Interblock 0:1 Olimpija Ljubljana
Cvijanovič 55'.

˝Zmaji˝ so mestnim tekmecem ekspresno, že ob prvi priložnosti, vrnili za poraz v prvem krogu. S tretjo zaporedno zmago so Interblock tudi prehiteli, na lestvici pa napravili nov skok. Oblakov naslednik na klopi ˝zeleno-belih˝ Robert Pevnik si boljšega začetka sodelovanja z Ljubljančani ni mogel zaželeti, Interblock je po nekaj uspešnih partijah tako znova izgubil, kljub temu pa še vedno zaseda nadvse solidno četrto mesto.

Hit Gorica 2:3 Maribor
Kršič 5' (11m.), Brečevič 85'; Školnik 3', Jelič 45' (11m.), Tavares 78'.

˝Mini alarm,˝ ki se je sprožil v taboru prvakov po porazu Ljubljani se je očitno obrestoval in vijoličasti so odločno krenili v goriško srečanje že od začetka. Izenačenje gostov jih očitno ni zmedlo in preko Jeliča in Tavares so Milaničevi varovanci prišli do četrte letošnje zmage. Če so Mariborčani za nekaj časa utišali kritične glasove, pa so Goričani tonejo vse niže. Že tako slabo ozračje v klubu pa otežujejo še nesoglasja v vodstvu ˝modro-belih.˝

Labod Drava Ptuj 2:1 Domžale
Zajc 47', Prejac 90'; Zatkovič 90'.

Drava se je po visokem porazu z Olimpijo hitro pobrala in ugnala Domžale. Ti po celjski zmagi niso uspeli dodati še ptujske, kazen pa prihaja v obliki novega padca na predzadnje mesto. Drava z 12 točkami ostaja na sedmem mestu.

CM Celje 0:1 Luka Koper
Rajčevič 16'.

Gostovanje vodilnega moštva lige je Celjanom navrglo tretji zaporedni poraz in nov padec po lestvici. Koprčani se niso izneverili svojemu izjemnemu nizu in tudi po 10. krogu ostajajo neporaženi, s sedmo letošnjo zmago pa so prednost pred prvim zasledovalcem Rudarjem povečali na štiri točke. Varovanci Milana Đuričića sedaj zasedajo šesto mesto.

Vrstni red: Luka Koper 26, Rudar Velenje 22, Olimpija Ljubljana 16, Interblock 14, Maribor in MIK CM Celje po 13, Labod Drava Ptuj 12, Nafta Lendava 10, Domžale 9, HiT Gorica 6.  

Pari prihodnjega, 11. kroga: CM Celje – Nafta Lendava, Luka Koper – Labod Drava Ptuj, Domžale – Interblock, Olimpija Ljubljana – HiT Gorica, Maribor – Rudar Velenje.


Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

 

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA