05.12.2023 | Prva liga Telemach
Visoka zmaga Celja pri Radomljah

Kalcer Radomlje - Celje 0:4 (0:0)

* Športni park, sodniki: Borošak, Šumer, Šprah.
* Strelci: 0:1 Zec (52.), 0:2 Svetlin (56.), 0:3 Edmilson (76.), 0:4 Popović (90+4.).
* Radomlje: Baš, Korun (od 71. Jazbec), Ševelj, Marković (od 82. Žaler), Prpić, N'Landu, Nuhanović, Posavac (od 71. Pogačar), Krolo (od 57. Vokić), Šošić, Cruz (od 81. Babić).
* Celje: Rozman, Milić, Nemanič, Zec, Karničnik (od 87. Ajhmajer), Zabukovnik (od 82. Popović), Dulca, Bobičanec, Svetlin (od 72. Kouter), Prucev (od 72. Kvesić), Edmilson (od 82. Bajde).
* Rumeni kartoni: Krolo, Ševelj, N'Landu, Nuhanović; Milić.
* Rdeči karton: /.

Vodilna ekipa državnega prvenstva je v Domžalah pričakovano ugnala Radomlje, ki so doživele četrti poraz v nizu. Izbranci Damirja Krznarja so v uvodu drugega polčasa s pritiskom prišli do odločilne prednosti, zdaj pa imajo - po peti zaporedni zmagi v gosteh - ob tekmi v dobrem osem točk prednosti pred Olimpijo. Radomljani ostajajo osmi.

V prvih 20 minutah ekipi nista pokazali posebej nevarne akcije, je pa v 23. minuti Edmilson streljal z glavo po kotu z desne strani, vendar je žogo poslal čez gol.

Tudi pozneje je bila terenska pobuda na strani Celja, ki je imelo v 41. minuti dotlej najlepšo priložnost na tekmi, vendar je Edmilson za malo zgrešil s strelom z dobrih desetih metrov. Nato je Luka Baš obranil še strel Tamarja Svetlina.

V uvodu drugega polčasa so Celjani hitro unovčili svojo premoč, David Zec je prišel do odbite žoge, si spretno priigral strel in zanesljivo matiral Baša iz osrčja kazenskega prostora.

Le malce zatem bi Celjani lahko podvojili prednost, a je Vicko Ševelj odločilno posredoval na golovi črti, so jo pa v 56. minuti, ko je po podaji Žana Karničnika Tamar Svetlin prišel v kazenski prostor in zadel za 2:0.

Celjski pritisk se je nadaljeval, Nino Milić in Svetlin sta streljala, a je bil Baš na mestu, tako kot po strelu Jegorja Pruceva 61. minuti.

Radomljani so prvič na tekmi resneje zagrozili v 65. minuti, ko je Dejan Vokić poskusil z glavo, vendar je bil Matjaž Rozman zbran, ta pa je še bolje posredoval nekaj sekund pozneje, ko je tudi s pomočjo vratnice preprečil zadetek Ševelja.

V 76. minuti je Edmilson povišal na 3:0, potem ko je prišel do odbite žoge in jo iz bližine poslal v mrežo, v 80. minuti pa je Madžid Šošić zapravil novo priložnost za domače.

Zato pa je v sodniškem dodatku končni izid postavil Denis Popović, ki je z glavo unovčil podajo z desne strani Nejca Ajhmajerja.

Radomlje bodo v 19. krogu 11. decembra gostile Maribor, Celje pa bo dva dni prej gostovalo v Kidričevem.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Celje
    Osemnajsti krog Prve lige Telemach bodo odprli nogometaši Radomelj in Celja. Mlinarji so izgubili zadnje tri tekme, grofje pa so zasneženi dvoboj s Koprom zaključili po pol ure igre.

DELI NA