Visoka zmaga Kopra na primorskem derbiju

Luka Koper - Gorica 4:0 (2:0)


Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Čeferin (Kranj), Rep (Radovljica) in Arhar (Vrhnika).
Strelci: 1:0 Pučko (35.), 2:0 Čovilo (44.), 3:0 Brečević (57.), 4:0 Brečević (70.).

Luka Koper: Nenezić, Guberac, Majcen (od 65. Popović), Črnigoj, Tom (od 53. Brečević), Perger, Mavrič-Rožič (od 75. Filipovič), Hadžič, Palčič, Čovilo, Pučko.
Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan (od 46. Bremec), Žigon, Praprotnik (od 54. Dornik), Mevlja (od 86. Pavič), Gregorič, A. Jogan.

Rumeni kartoni: Guberac, Popovič; Simčič, Kadrija.
Rdeč karton: /.

Koprčani so po petih zaporednih prvenstvenih tekmah brez zmage v primorskem obračunu le vpisali nove tri točke. S skupno šesto zmago v prvenstvu, prvo pod vodstvom italijanskega stratega Rodolfa Vanolija, so se prebili na četrto mesto. Na drugi strani so Novogoričani, ki se že dolgo niso predstavili v tako slabi luči, doživeli že osmi poraz in vsaj začasno ostajajo na sedmem mestu.

Po uvodnem otipavanju moči so gledalci videli dva dobra strela Ivice Guberaca (14. in 23. minuta) iz razdalje, a je vratar Vasja Simčič ostal nepremagan. Po prvi res veliki priložnosti pa so domači povedli. Matej Pučko je stekel za obrambno vrsto gostov v prazen prostor, preigral Simčiča in žogo potisnil v prazno goriško mrežo za 1:0. V 40. minuti je spet od daleč dobro poskusil domači kapetan Guberac, a se je izkazal goriški čuvaj mreže. Izid polčasa je po kotu Guberaca z glavo postavil Miroslav Čovilo.

Tudi v drugem polčasu so imeli domači več od igre, Gorica pa je bila še naprej neprepoznavna. V 57. minuti je rezervist Ivan Brečević pobegnil gostujoči obrambi in z močnim strelom z roba kazenskega prostora dosegel tretji koprski gol. Isti igralec je v 70. minuti izkoristil grobo napako branilca Matije Široka in z enega metra žogo potisnil v prazno mrežo.

Osem minut pozneje je bil sam pred vratarjem Simčičem tudi Denis Popović, vendar je bil vratar belo-modrih na mestu. To pa je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi, na kateri mladi gosti iz Nove Gorice niso praktično niti enkrat resno ogrozili vrat Igorja Nenezića.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA