23.10.2022 | Prva liga Telemach
Visoka zmaga Mure v Sežani

CB24 Tabor Sežana - Mura 0:4 (0:4)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Obrenović, Kovačič, Kordež.
* Strelci: 0:1 Balažic (19.), 0:2 Klepač (25.), 0:3 Beganović (27.), 0:4 Klepač (33.).
* Tabor: Koprivec, Živulić, Ovsenek, Kouao, Letaj, Kaleba (od 46. Stanković), Kocić (od 63. Štravs), Korošec (od 80. Mahne Vatovec), Khali, Hameed (od 46. El Afghani), Nikolić (od 63. Ndzengue).
* Mura: Mihelak, Sadriu, K. Cipot, Balažic, Beganović, Maruško, T. Cipot (od 67. Kozar), Klepač (od 67. Kuzmić), Bobičanec (od 86. Šimkus), Kous (od 67. Pucko), Daku (od 75. Shabanhaxhaj).
* Rumeni karton: El Afghani.
* Rdeči karton: /.

Točkovno in napadalno najslabša ekipa lige je Muro pričakala še precej oslabljena, saj so zaradi poškodb in bolezni manjkali Tom Alen Tolić, Adrian Zeljković, Mihael Briški, Tom Kljun, Andraž Struna, Oguzhan Demirci, Coba Da Costa in Milan Vukotić. Kljub vsem težavam pa si v domačem taboru niso mislili, da bodo že po dobre pol ure lahko zgolj še čakali konec tekme. Takrat je Mura vodila že s 4:0 in je prvič v sezoni nanizala tri ligaške zmage zapovrstjo. S tem se je utrdila na četrtem mestu, medtem ko je Tabor, ki je edino zmago dosegel v 4. krogu, še naprej zadnji.

Sobočani, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Martina Šrolerja, so od začetka prevzeli pobudo na Krasu, v enajsti minuti tudi prvič resneje zagrozili prek Tia Cipota, a je Jan Koprivec svoje delo dobro opravil. Sicer pa posebej razburljivega dogajanja ni bilo, je pa v 18. minuti pri domačih od daleč poskusil Nabil Khali in le za malenkost zgrešil cilj.

V 19. minuti pa so črno-beli povedli. Po kotu Luke Bobičanca z desne strani na prvo vratnico je z glavo spretno zadel Gregor Balažic. Šest minut pozneje so gosti vodili z 2:0. Po podaji Mirlinda Dakuja je bil Mihael Klepač sam pred vratarjem Koprivcem in ga rutinirano premagal, tako kot v 27. minuti še Amar Beganović, ki je zadel iz bližine po podaji Žige Kousa z desne strani.

Odpor Tabora je bil tako hitro strt, v 31. minuti so imeli gosti novo priložnost, vendar je bil takrat Koprivec na mestu po Dakujevem strelu z glavo, Klepač pa je v 33. minuti dosegel svoj drugi gol na tekmi po dolgi podaji z desne strani v globino. V 38. minuti je na drugi strani zadel tudi Khali, vendar so sodniki že pred tem dosodili prepovedan položaj. Daku je v 41. minuti meril premalo natančno.

V drugem polčasu so gostitelji kljub visokemu zaostanku kazali več volje po napadih in nekajkrat poskrbeli za malce bolj vroče dogajanje, med drugim je moral Klemen Mihelak posredovati po poskusu Jakoslava Stankovića v 59. minuti. Murin vratar je dobil medsebojni dvoboj tudi v 66. minuti, ko je izvrstno posredoval po strelu z osmih metrov.

V 69. minuti je Klemen Pucko zadel zunanji del vratnice Taborovih vrat z lepim strelom, Fahd Ndzengue je nato zadel pri domačih, a tudi on iz prepovedanega položaja, sicer pa je bilo ob tako ali tako odločeni tekmi še nekaj (pol)priložnosti na obeh straneh, tudi Khali je v 74. minuti le za malo zgrešil s strelom z razdalje.

Tabor bo v 15. krogu v soboto gostil Radomlje, Mura pa dan pozneje Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Mura
    Nedeljski spored bosta odprla Tabor in Mura. Kako se bo razpletla tekma na Krasu?

DELI NA