Volašev hat-trick
Maribor je v 15. krogu Prve lige v gosteh premagal CM Celje s 4:0 (3:0).

Obračun prve in zadnjeuvrščene ekipe v elitni nogometni ligi je zanesljivo dobila vodilna zasedba iz štajerske prestolnice.
Maribor je z enajsto sezonsko zmago v državnem prvenstvu prednost pred drugouvrščenimi Domžalami, ki bodo v nedeljo na domačem igrišču gostile velenjski Rudar, povečal na osem točk, CM Celje pa ostaja prikovan na dnu lestvice.

Izbranci gostujočega trenerja Darka Milaniča so obračun v vetrovnem Celju začeli silovito, po absolutni uvodni prevladi pa so prvi gol dosegli že po petih minutah igre.

Pobudnik akcije je bil brazilski napadalec v vijoličnem dresu Marcos Tavares, ki je lepo zaposlil Daliborja Volaša, ta pa je v rutinskem slogu in z natančnim strelom ukanil domačega vratarja Amela Mujčinovića.

Celjani so navkljub "šokantnemu" uvodu v nadaljevanju le strnili svoje vrste, le dve minuti pozneje je Sebastjan Gobec sprožil močan strel s 25 metrov, ki ga je gostujoči vratar Matej Radan komajda ukrotil.

V 11. minuti je mariborska vrata ogrozil tudi Maximiliano Klebčar, a je iz bližine streljal prek vrat, le tri minute pozneje pa je Gobčev strel z razdalje ponovno zletel čez gol.

Druga polovica prvega polčasa je bila domena Mariborčanov, ki so z dvema goloma razrešili vse dvome o zmagi. Najprej je goste razveselil Tavares, ki se je na robu kazenskega prostora lepo otresel spremstva in z mojstrskim strelom ukanil Mujčinovića, v sami končnici pa je Volaš povišal na 3:0.

Celjski vratar je po globinski podaji Cvijanovića najprej zaustavil njegov strel, v drugem poskusu pa je Volaš s prefinjenim lob udarcem žogo vendarle pospravil na pravo mesto.

V drugem polčasu so imeli Mariborčani vse niti igre v svojih nogah. V začetku so zapravili nekaj zrelih priložnosti (Aleš Mertelj, Vito Plut, Tavares), v 64. minuti pa so znova "pičili" prek Volaša, ki je dosegel "hat-trick".

Napadalec mariborske vrste je po dolgi podaji ušel domačim obrambnim igralcem in z izjemno lepim strelom z roba kazenskega prostora povišal na 4:0. Milaničevi varovanci so v nadaljevanju brez večjih težav nadzirali gostitelje in zlahka osvojili vse tri točke.

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Maribor
    Oglejte si izjavi po tekmi 15. kroga Prve lige CM Celje - Maribor.

DELI NA