Vroče v Celju
CM Celje je v derbiju 7. kroga Prve lige doma premagalo Maribor z 2:1 (1:1).

Štajerski derbi se je bolje začel za Celjane, ki so imeli že v 3. minuti preko Močiča lepo priložnost za vodstvo. Po podaji Urbanča je z desnega roba kazenskega prostora meril Močič, a je vratar gostov Ranilović žogo s skrajnimi močmi odbil v kot.

Gosti so imeli prvo priložnost že sedem minut pozneje, ko se je po lepi podaji Pavloviča na desni strani kazenskega prostora sam znašel Jelič, ki je nesebično podal na levo do Tavaresa, ta pa je neoviran z le nekaj metrov zgrešil nebranjena domača vrata. A na prvi zadetek na tekmi ni bilo treba dolgo čakati; domača obramba je v 17. minuti po Pavlovičevem kotu nekoliko zaspala in pozabila na visokega Jeliča, ki je z desne strani zadel z glavo.

Deset minut pozneje so gosti spet zapretili, ko je Pavlovič s kakšnih 30 metrov zadel prečko. V 36. minuti si je domači nogometaš Urbanč po prekršku nad Tavaresom v kazenskem prostoru prislužil rumeni karton, Maribor pa enajstmetrovko.

Z 11 metrov je poizkusil Tavares, a je zgrešil. Tik pred odhodom na odmor je z 20 metrov dobro za goste streljal Aljančič, a je vratar Mujčinović strel v levi spodnji kot vrat le prestregel. V zadnji minuti je za veselje gledalcev poskrbel Dvorančič. Po predložku Bakariča je streljal Biščan, vratar Ranilović je žogo odbil, Dvorančič pa jo je s kakšnih petih metrov z glavo poslal v gol.

V drugem delu so do prve priložnosti prišli Celjani, ko je v 52. minuti Štraus iz okoli 25 metrov sprožil strel, a je zletel visoko čez vrata Mariborčanov. Takoj je vnovič poizkusil še Dvorančič s kakšnih 20 metrov, a je žogo poslal precej mimo leve vratnice. Dve minuti pozneje je s 15 metrov streljal še Močič, a je njegov strel obramba vijoličastih
odbila.

Naslednja priložnost je bila na strani gostov, a je bil Bačinović z razdalje premalo natančen. V 61. minuti so imeli domači lepo priložnost za vodstvo, a je vratar Ranilović strel Dvorančiča zlahka odbil. Osem minut pozneje je poizkusil še Štraus, a je meril po sredini, tako da Ranilović ni imel večjih težav. Precej več dela je imel v 77. minuti, ko je strel Dvorančiča odbil v kot.

A domači so pet minut pred koncem rednega dela vseeno prišli do vodstva z 2:1. Za zadetek je poskrbel Andjelković, ki je zadel iz težkega položaja, ko je žogo po podaji s prostega strela med padcem poslal v mrežo Maribora.

V 90. minuti je sodnik sicer piskal enajstmetrovko za  Mariborčane, ker naj bi Andjelković nepravilno oviral Mertlja, a si je po protestih tako igralcev kot s tribun premislil, Mujčinović pa je dobil rumeni karton.

SORODNE NOVICE

DELI NA