Vrtnicam zmaga v Domžalah
Domžale so v 24. krogu Prve lige doma izgubile proti Hitu Gorici z 1:2 (0:1).

Dvoboji med Domžalčani in Novogoričani so v tej sezoni kar malce posebni. Kaže namreč, da ne enim ne drugim v medsebojnih obračunih domače igrišče ne leži preveč.

Goričani so v uvodu sezone s 3:0 slavili v Domžalah, Domžalčani pa nato v drugem srečanju v Novi Gorici z enakim izidom. Danes so na svoj račun spet prišli Primorci, ki so z dvema zadetkoma Vita Pluta vsaj začasno prišli na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Tekmo so bolje začeli Novogoričani ki so v uvodnih minutah nanizali nekaj obetavnih akcij, po dvajsetih minutah pa so se "prebudili" tudi domači, ki so prav v 20. minuti najprej prek Roka Hanžiča, nato pa še prek Luke Elsnerja prvič ogrozili goriška vrata. Zelo blizu zadetka so bili šest minut pozneje, ko je Marko Drevenšek s prostega strela z dobrih 20 metrov zadel vratnico.
 
V 32. minuti pa so zadeli gosti. Rok Buzeti je imel na levi strani veliko časa, z globinsko podajo je v kazenskem prostoru našel Vita Pluta, ki je nekoliko z desne strani zadel spodnji kot domžalskih vrat. Blizu novega zadetka so bili Primorci tudi v 42. minuti, ko se je sam pred Nejcem Vidmarjem znašel Sandi Arčon, a z lobom kar precej zgrešil vrata.

Domžalčani so v prvem polčasu dvakrat zahtevali tudi enajstmetrovko, vendar je Vojko Goričan tako v 26. po padcu Mitje Zatkoviča v kazenskem prostoru kot tudi v 36. minuti po oviranju Damirja Pekiča s strani Mihe Gregoriča ni dosodil.

Drugi polčas se je začel precej dinamično s streli na obeh straneh, že v 50. minuti pa je Goričan dosodil najstrožjo kazen, in sicer v korist Gorice. V dvoboju s Hanžičem je v kazenskem prostoru po podaji Gorana Galešića s prostega strela padel Welle Ndiaye (ta je malce pozneje s "škarjicami" kar namučil Vidmarja), glavni delivec pravice je sicer sprva pokazal na prekršek Novogoričana, nato pa vendarle na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Plut.

Med 70. in 72. minuto so domači kar trikrat poskusili s streli ukaniti nekdanjega čuvaja mreže pri Domžalah Darka Brljaka, posebej nevarno je bilo po strelih Zatkoviča in Pekiča, toda goriški vratar je mrežo ohranil nedotaknjeno. Domžalski nogometaši so v zaključku poskušali priti do ugodnejšega izida, toda minuto pred koncem tekme so ostali brez Ivana Knezovića, ki je dobil drugi rumen karton. V izdihljajih tekme jim je uspelo le še zabiti častni zadetek, Saša Aleksander Živec si je lepo priigral strel na levi strani kazenskega prostora in zabil častni gol.

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Gorica
    Oglejte si izjavi iz Domžal, s tekme 24. kroga Prve lige Domžale - Gorica.

DELI NA