Vrtnice boljše od Rudarja
Velenjski Rudarja je v 27. krogu Prve lige doma izgubil proti Hit Gorici z 0:1 (0:0).

Velenjčani so po nizu štirih zmag vpisali prvi poraz. Tokrat so v odprti tekmi morali priznati premoč Hitu Gorici, ki je do uspeha prišla v 68. minuti po zadetku Vita Pluta.

Rudar in Gorica imata tako po 27 krogih oba po 37 točk in sta vsaj začasno na četrtem oziroma petem mestu na lestvici.

Nogometaši so tekmo odprli s previdnejšo igro, ki je potekala predvsem med obema kazenskima prostoroma. Počasi pa so se oboji opogumili, pokazali bolj odprt dvoboj, ki pa vseeno ni postregel z obilico priložnosti.

Pri domačih je enkrat v okvir gola sprožil Aleš Jeseničnik, pri gostih pa Aris Zarifović, medtem ko je Admir Kršić v 30. minuti s strelom od daleč meril malo mimo leve vratnice. Tudi v končnici polčasa so oboji kar precej poskušali, vendar je bil še najnevarnejši poskus z glavo Elvisa Bratanovića v 45. minuti, ki pa je bil prešibak za Vasjo Simčiča.

Drugi polčas so odločneje odprli Novogoričani, vendar so domači v 56. minuti izpeljali lepo akcijo, ko je Bratanović s peto podal do Dragana Čadikovskega, ki se je znašel sam pred Simčičem, a se pri zaključnem strelu ni izkazal. Tudi po tem sta ekipi igrali odprto, kar se je v 68. minuti obrestovalo Primorcem, ki so povedli prek Vita Pluta. Ta je v mrežo poslal odbito žogo po strelu Danjela Rakuščka.

Domači trener Robert Pevnik je hitro reagiral in malce osvežil napadalne moči v svoji ekipi, a razen poskusa Amela Mujakovića in dvakrat Bratanovića (vsi so bili nenatančni) se domači navijači niso imeli česa veseliti. Že v sodniškem podaljšku je znova poskusil najaktivnejši domači napadalec Bratanović, a znova so mu zatajile merilne naprave, takrat je bil blizu zadetka po strelu z glavo.

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar-Gorica
    Oglejte si izjavi po tekmi 27. kroga Prve lige Rudar-Gorica.

DELI NA