Vrtnice cvetele ob jezeru
Rudar je v 9. krogu Prve lige izgubil proti HIT Gorici z 1:2 (1:1).

Novogoriški nogometaši so se bolje znašli na težkem igrišču v Velenju in dosegli svojo drugo zmago zapored in skupno četrto, s katero so se utrdili na četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Na drugi strani so Velenjčani, ki so tekmo končali le z devetimi igralci, še na peti tekmi zapored ostali brez zmage, z devetimi točkami ostajajo na sedmem mestu.

Domačini so podjetneje začeli tekmo, takoj sprožili nekaj strelov, najnevarnejšega pa Fabijan Cipot, ki je v 12. minuti po gneči v kazenskem prostoru zatresel vratnico. Novo lepo priložnost je štiri minute pozneje zapravil še Dejan Djermanović, ki je meril mimo leve vratnice.

V 23. minuti so prvi nevarnejši strel sprožili tudi gosti, od daleč je poskusil Jasmin Kurtič, a je njegov strel domači vratar Boban Savič zanesljivo ukrotil.

Dinamična predstava je nato gledalcem ponudila tudi gole. Najprej je v 36. minuti Novogoričane v vodstvo popeljal Admir Kršić, ki je tudi s pomočjo enega od domačih igralcev presenetil Saviča, pet minut pozneje pa je izenačil Uroš Korun. Po podaji iz kota se je žoga po nekaj odbojih prikotalila do Koruna, ki je nato ukanil Vasjo Simčiča.

V drugem polčasu je bil Rudar spet boljši tekmec, a priložnosti na vse bolj razriti zelenici so bile vse redkejše. To pa ni preprečilo novega zadetka Primorcev. V 65. minuti je namreč Sandi Arčon lepo podal do Krisa Jogana, ki se je znašel sam pred Savićem in poskrbel za novo goriško vodstvo.

V 80. minuti je priložnost za izenačenje zapravil Djermanović, ki je ob "spremstvu" Matije Široka zgrešil cilj. Nato pa so v vsega dobri minuti Velenjčani zaradi prekrškov na igrišču ostali le z deveterico. Najprej je drugi rumen karton dobil Damjan Trifković, nato pa je neposrednega rdečega prejel še Korun. Kljub izdatni številčni prednosti pa Novogoričani do konca tekme niso več "oplemenitili" zmage.

SORODNE NOVICE

DELI NA