Vrtnice mimo Gorenjcev
HIT Gorica je v 8. krogu Prve lige na domačem igrišču premagala Triglav Gorenjsko z 2:1 (1:1).

Po dolgih osmih letih sta se ekipi HIT Gorice in Triglava Gorenjske znova pomerili na zelenem igrišču, obračun v mestu vrtnic pa se je končal z zmago domače zasedbe z 2:1.

Dvoboj v novogoriškem Športnem parku so bolje pričeli gorenjski nogometaši, po vsega šestih minutah pa so prek Alena Krciča, ki je s strelom z roba kazenskega prostora ukanil domačega vratarja Vasjo Simčiča, povedli z 1:0.

Prejeti zadetek je uvodoma kar malce "paraliziral" igro domače zasedbe, ki je imela v nadaljevanju dokaj "odprte" tekme jalovo premoč, izrazitih priložnosti pa si ni priigrala.

Prvo obetavno akcijo je izpeljala šele v 27. minuti, močan strel Jasmina Kurtiča pa je zanesljivo ubranil Miha Gracar. Tik pred odhodom na odmor pa so gostitelji vendarle izenačili, za veselje pa je poskrbel Gregor Balažic, ki se je najbolje znašel v kazenskem prostoru in izkoristil "odpadek" po prostem strelu Kurtiča.

V drugem polčasu se je domača ekipa vodilnega gola veselila v 55. minuti, zanj pa je poskrbel Kris Jogan, ki je po podaji iz kota s strelom z glavo povišal na 2:1. Le štiri minute kasneje je močan strel s 25 metrov sprožil Anže Jelar, domači vratar pa je žogo odbil v kot.

V 67. minuti je Balažicev strel z golove črte izbil Rok Brajič, le štiri minute pozneje pa so Kranjčani prek Bernarda Stjepanovića dosegli gol, a ga je sodnik Gregor Gostenčnik razveljavil, saj je pred tem dosodil "indirekten" strel, žoge pa se na poti do gola ni dotaknil noben igralec.

V sklepnih trenutkih dvoboja so se gostitelji pomaknili v obrambo, na koncu pa tudi dosegli tretjo zmago v državnem prvenstvu.

Novogoriška ekipa bo v naslednjem krogu gostovala v Velenju, kranjska pa bo na domačem igrišču gostila Olimpijo.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Triglav
    Oglejte si izjave po tekmi 8. kroga Prve lige HIT Gorica - Triglav Gorenjska.

DELI NA