Vrtnice mimo Nafte
HIT Gorica je v 17. krogu Prve lige premagala lendavsko Nafto s 3:1 (0:1).

Novogoričani so še sedmič zapored ostali neporaženi, vpisali pa so drugo zaporedno zmago. Z njo so se točkovno izenačili s ptujsko Dravo, hkrati pa zaostanek za osmouvrščeno Nafto znižali na vsega dve točki. Lendavčani so v Novi Gorici sicer povedli, toda nato so Primorci znali izkoristiti številno premoč po izključitvi Kolmana.

Gledalci v novogoriškem športnem parku niso mogli biti zadovoljni z igro, ki sta jim jo v prve pol ure predstavili ekipi. Igra je bolj ali manj potekala med kazenskima prostoroma, resnejše priložnosti pa so bile redke kot dež v puščavi. Šele v 33. minuti je za nekaj vzdihljajev na tribunah poskrbel Cvijanović, ki je žogo poslal čez Naftin gol, Osterc pa je minuto zatem zapravil izjemno priložnost za domače, ko je žogo iz ugodnega položaja poslal mimo cilja.

Lendavčani so ekspresno poskrbeli za kazen. V 37. minuti je Vasiljev podal s strani, Žilić je žogo izpustil, tako da se je do odbite žoge dokopal Volaš in iz bližine zadel. Kmalu po prejetem golu so znova zapretili domači, najprej je Brečević z glavo meril le malce previsoko, Osterc pa je žogo poslal tik mimo vratnice.

Kmalu po začetku drugega polčasa so gosti na igrišču ostali le z desetimi nogometaši. V 52. minuti je Kolman napravil prekršek nad Cvijanovićem in si prislužil drugi rumen karton. Novogoričani so številčno premoč izkoristili že pet minut pozneje. Brečević je žogo "pripeljal" v kazenski prostor in jo oddal Ostercu, ta pa je rutinirano ukanil Naftinega vratarja Murka.

Kljub igralcu manj pa so gosti v nadaljevanju sprožili še nekaj nevarnih strelov. Med drugim je Vasiljev s prostega strela zatresel prečko, Volaš pa je z glavo preizkusil Žilića. Natančnejši so bili gostitelji, saj so v 80. minuti zabili zmagoviti gol, avtor pa je bil izkušeni Demirović s prostim strelom pod prečko. Cvijanović je v 85. minuti po protinapadu le še potrdil tri točke Primorcev.

SORODNE NOVICE

DELI NA