Vrtnice potrdile Evropo
Rudar je v zadnjem, 36. krogu Prve lige izgubil proti HIT Gorici z 2:3 (1:2).

Goričani so zadnjo tekmo sezone začeli kot favoriti ter na koncu upravičili sloves. Zmaga je še toliko slajša glede na to, da je imela tekma tudi evropski pridih. Goričani so si z zmago in s končnim tretjim mestom priborili evropsko ligo.

Velenjčani so se na grobi tekmi, kar trije igralci so morali z igrišča zaradi rdečega kartona, dostojno branili, vendar pa kljub lepim priložnostim niso znali pripraviti preobrata.

Nogometaši Velenja so povedli z golom branilca Fabijana Cipota v 28. minuti, ki je po izvrstnem predložku Denisa Grbiča z leve strani pred golom uspel ukaniti nezbrano obrambo gostujočega moštva ter vratarja Vasjo Simčiča premagal med nogami.

Slavje na stadionu Ob jezeru pa je bilo kratkega daha, gostje so že ob naslednjem napadu kaznovali domačine, ko je Miha Mevlja z volejem poslal žogo v mrežo Velenja. Vratar Safet Jahić je po strelu iz kota slabo posredoval in žogo odbil Mevlji. Tik pred koncem polčasa je Jahića preigral še Ivan Brečević.

Po začetku drugega polčasa je z levico Jahića ukanil še Admir Kršić z mojstrskim zadetkom s prostega strela. Kanček upanja za domače moštvo je vnovič obudil Denis Grbić, ki je z enakim mojstrstvom s prostega strela zatresel mrežo Goričanov. Zadetek je dal gostiteljem nov zagon. Kljub dvema zadetkoma in pritisku ob koncu tekme pa so znova razočarali domače navijače.

Goričani so tekmo končali z dvema igralcema manj. Najprej je moral z igrišča Aris Zarifović, nato se je poslovil še Goran Galešić, ki je po prekršku nad Petrom Stojnićem dobil drugi rumeni karton. Nazadnje pa je šel z igrišča še Cipot, ko je kot zadnji nogometaš nepravilno zaustavil hitrega Danjela Rakuščka.

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmeva: Rudar - Gorica
    Oglejte si izjavi po tekmi 36. kroga Prve lige Rudar - HIT Gorica.

DELI NA