Vrtnice proti Evropi
HIT Gorica je v 35. krogu Prve lige premagala lendavsko Nafto s 3:1 (1:0).

Pomembna tekma za evropsko vozovnico je postregla z zanimivim nogometom, tako da so maloštevilni gledalci prišli na svoj račun.

Bolje so se znašli domačini, ki so se z zmago nad Lendavčani prebili na tretje mesto in imajo pred zadnjim krogom, ko bodo gostovali v Velenju, dve točki prednosti pred Celjem in Olimpijo in tri pred današnjim tekmecem.

Srečanje v deževnem vremenu na razmočenem igrišču so obetavneje začeli gosti iz Lendave. Najprej je udarec Jožeta Benka Vasja Simčič odbil, zatem pa je po podaji Daliborja Volaša mimo gola streljal Emil Miljković. V nadaljevanju so pobudo prevzeli štirikratni državni prvaki, ki so bili predvsem v drugi polovici prvega polčasa kar nekajkrat zelo nevarni, a se je izkazal Tomaž Murko.

Po podaji Matije Škarabota, ki se je pred tekmo poslovil od novogoriškega občinstva, saj se poleti seli v belgijski Gent, je Milan Osterc z glavo meril previsoko.

Kmalu zatem je najboljši strelec slovenske lige dobro udaril po žogi z 20 metrov, Murko se je dovolj iztegnil in žogo odbil, nakar se je izkazal tudi po strelu Gorana Galešića. V 37. minuti je z razdalje poskušal Kostantin Vasiljev, a mu je z atraktivno obrambo veselje preprečil zanesljivi goriški vratar.

Končnica je znova minila v znamenju Novogoričanov. Najprej je strel Osterca obranil Murko, odbito žogo pa je iz bližine poslal preko praznih vrat. Tik pred odmorom se je lendavska mreža le zatresla. V vlogi podajalca se je izkazal Goran Cvijanović, Osterc pa je potrdil strelsko formo in z natančnim strelom z 12 metrov meril v spodnji desni kot.

Tudi drugi polčas je ponudil zelo zanimiv nogomet. Najprej sta zapretila Osterc in Cvijanović, a se je Murko izkazal. Sledil je nevaren strel Leona Horvata, Simčič pa je žogo preusmeril v kot. V 66. minuti so se domači znova veselili. Po kratki podaji Admirja Kršića s prostega strela je Cvijanović z 18 metrov neubranljivo zadel zgornji desni kot.

V 73. minuti so se Lendavčani vrnili v igro. Z okrog 18 metrov z desne strani je natančno v "daljši" kot meril rezervist Leon Horvat. Sledila sta nevarna poskusa "vrtnic"; Etienu Velikonji se je po robu postavil Murko, Osterc pa je streljal tik mimo "daljše" vratnice. V zadnji minuti je Nejc Kolman v kazenskem prostoru zrušil Osterca, najstrožjo kazen pa je zanesljivo realiziral najboljši igralec tekme Cvijanović.

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Gorica - Nafta
    Oglejte si izjave s tekme 35. kroga Prve lige HIT Gorica - Nafta.

DELI NA