Vrtnice razbile grofe

CM Celje je v 23. krogu Prve lige izgubilo proti HIT Gorici z 1:4 (0:2).

Novogoričani so dobro začeli spomladanski del prvenstva. Z zmago v Celju so napovedali, da resno mislijo obstati v ligi, kar je njihov osnovni cilj.

Primorci so na Areni Petrol popolnoma nadigrali domačine, ki se lahko za poraz z "le" tremi goli zahvalijo svojemu vratarju Amelu Mujčinoviču. Ta je namreč zaustavil še številne strele iz izjemnih priložnosti gostujočih nogometašev.

Celjani so igrali brez poškodovanih Rajka Repa, Milana Andjelkoviča in Slaviše Dvorančiča, njihova odsotnost pa se je precej poznala v domači igri. Gosti so takoj na začetku prevzeli pobudo, do kazenskega prostora so prihajali brez težav, a pri zaključkih akcij niso bili dovolj natančni.

To se je spremenilo v 41. minuti, ko je Sebastjan Gobec po nepotrebnem s prekrškom zaustavil Gorana Cvijanovića in sodnik je upravičeno dosodil enajstmetrovko. To je uspešno izvedel Enes Demirović. V zadnji minuti prvega dela je najboljši igralec tekme Ivan Brečević po napaki Mujčinoviča povišal na 2:0.

V drugi minuti drugega polčasa si je domača obramba spet privoščila napako, ki jo je izkoristil Cvijanović in povišal na 3:0. V naslednjih desetih minutah bi lahko Novogoričani še izdatneje napolnili mrežo, saj so imeli Goran Galešić, Demirović, Brečević in Cvijanovič štiri izjemno lepe priložnosti, a jim je veselje preprečil celjski vratar.

Po teh neizkoriščenih priložnostih je Brečević v 72. minuti postavil piko na i s četrtim golom, čeprav je bil pri zadetku v očitnem prepovedanem položaju. Isti igralec bi v naslednji minuti lahko ponovno zadel, vendar mu je Mujčinovič ta strel obranil. Častni zadetek za Celje je po dvojni podaji z Denisom Popovičem dosegel Roman Bezjak, ki je zadel levi spodnji kot.

SORODNE NOVICE

  • 27.02.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Celje - Gorica
    Oglejte si izjave po tekmi 23. kroga Prve lige CM Celje - HIT Gorica.

DELI NA