Vrtnice so se razcvetele

HIT Gorica je v 27. krogu Prve lige premagala velenjski Rudar z 2:1 (1:1).

Novogoriške vrtnice so se v spomladanskem delu razcvetele. Uspeh proti Rudarju, ki ga je prvič v prvenstvu vodil Franci Oblak, je bil njihov četrti na štirih spomladanskih obračunih, s čimer so se Novogoričani ne samo odlepili od nezaželenih zadnjega in predzadnjega mesta, temveč s sedmega skočili kar na četrto.

Tako se vse bolj uresničujejo pogumne besede novogoriškega vodstva, ki je pred nadaljevanjem napovedalo, da se
za obstanek Gorice med prvoligaši ni bati. Povsem drugače je pri Rudarju, ki je spomladi osvojil le tri točke.

Gledalci v športnem parku so lahko v prvem polčasu spremljali kar zanimivo nogometno predstavo. Bolje so začeli Novogoričani, ki so prek Ivana Brečevića in Milana Osterca zapravili tri priložnosti. Kazen je sledila v 14. minuti. Damjan Trifkovič je prodrl v kazenski prostor Gorice, tam pa ga je zrušil vratar Vasja Simčič in zakrivil najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Rok Kronaveter.

Tudi v naslednjih minutah so bili v kar odprti igri malce konkretnejši domačini, ki so izenačili v 28. minuti. Po prostem strelu je s 25 metrov močno sprožil Brečević in ukanil gostujočega vratarja Bobana Saviča. To pa je bila tudi zadnja nevarnejša akcija v prvem delu, saj sta ekipi v zadnjih 15 minutah pokazali precej enakovredno, a ne tako konkretno igro.

V drugem polčasu so se drugi zadetek veliko bolj trudili doseči domačini. V 61. minuti je Enes Demirović z roba kazenskega prostora za malce zgrešil, v 67. minuti pa dobili nagrado za trud. Brečević je prodiral po levi strani in podal pred gol, kjer je Goran Galešić tudi z malce sreče zadel žogo tako, da se je ta odkotalila za Savičev hrbet. Dino Martinović je imel v 85. minuti izjemno priložnost za potrditev povsem zaslužene zmage, a je s "spodkopano" žogo zgrešil cilj.

SORODNE NOVICE

DELI NA