Vrtnice spomladi cvetijo
HIT Gorica je v 32. krogu Prve lige premagala CM Celje s 3:0 (2:0).

Belo-modri štiri kroge pred koncem ostajajo v boju za končno tretje mesto. Po 12. zmagi, ki jo je v veliki meri z dvema zadetkoma priigral izkušeni Milan Osterc, imajo 43 točk, dve manj kot današnji tekmeci in tretja Nafta, ki bo svojo tekmo 32. kroga igrala v nedeljo proti ljubljanski Olimpiji.

Novogoričani so tekmo odlično začeli in že v četrti minuti po prostem strelu Enesa Demirovića povedli. Domači nogometaši so imeli tudi v naslednjih trenutkih rahlo pobudo na zelenici športnega parka, v 24. minuti pa so svojo prednost podvojili. Po kotu je z glavo iz bližine zadel izkušeni Osterc.

Prekmurec v novogoriškem dresu je bil blizu novega zadetka - že 58. za Gorico - tudi v 44. minuti, a mu je veselje preprečil Amel Mujčinovič z izvrstnim posredovanjem, celjski vratar pa se je izkazal tudi po poskusu Matije Škarabota nekaj trenutkov pozneje. Celjani so v tem delu igre sprožili le en nevarnejši (a nenatančen) strel, katerega avtor je bil Slaviša Dvorančič v 42. minuti.

Čeprav so imeli na začetku drugega polčasa pobudo Celjani, pa je Osterc v 54. minuti le prišel do svojega 58. goriškega zadetka, ko je Ivan Brečević prestregel žogo in jo oddal do Osterca, ta je nato pobegnil obrambi, preigral vratarja in žogo poslal v prazno mrežo.

Tudi v končnici tekme so bili domačini tisti, ki so bili nevarnejši, med drugim je Admir Kršić za malce zgrešil, Ostercu pa je Mujčinovič strel obranil. V 82. minuti so Celjani ostali na igrišču le z deseterico. Po prodoru Brečevića je goriškega nogometaša Milan Andjelkovič kot zadnji mož obrambe nepravilno zaustavil in dobil rdeč karton.

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Gorica - Celje
    Prisluhnite izjavam s tekme 32. kroga HIT Gorica - CM Celje.

DELI NA