Vrtnice ugnale grofe
Hit Gorica je v 4. krogu Prve lige v Novi Gorici premagala CM Celje z 2:0 (2:0).

Hit Gorica se je v četrtem poskusu veselila prve letošnje zmage, Celjani pa so še drugič v tej sezoni zapuščali igrišče sklonjenih glav. Tekmo sta že v prvem polčasu odločila edina strelca na tekmi Vito Plut in Dejan Žigon.

Novogoričani, ki so na uvodnih treh tekmah osvojili le eno točko, so podjetneje začeli in že v osmi minuti povedli. Po desni strani je lepo prodrl Goran Galešić in s povratno podajo zaposlil prostega Vita Pluta, ki je z 10 metrov natančno meril v zgornji levi kot vrat celjskega vratarja Matica Kotnika.

Po obdobju manj zanimive igre, ki se je odvijala pretežno med obema kazenskima prostoroma, je bilo znova bolj zanimivo sredi polčasa. V 24. minuti so gostje po padcu Iztoka Močivnika v domačem kazenskem prostoru v dvoboju z Rokom Buzetijem neuspešno zahtevali enajstmetrovko, le minuto pozneje pa so se Novogoričani znova veselili.

Po hudi napaki Kotnika, ki je neuspešno izbijal žogo, jo je v prazno mrežo preusmeril Dejan Žigon. Takoj zatem se je v lepi priložnosti za povišanje vodstva znašel William Vicente, ki je že premagal gostujočega vratarja, žogo pa je pred golovo črto odbil Marko Krajcer. V 31. minuti je Brazilec v novogoriškem dresu prodrl po desni strani, preigral Kotnika, zatem pa neuspešno podal prostemu Žigonu; žogo je prestregel Miroslav Radulović. Celjani si v prvem polčasu niso priigrali niti ene prave priložnosti. Nekajkrat so poskušali domačega vratarja Vasjo Simčiča presenetiti z razdalje, a so preslabo merili.

V tretji minuti nadaljevanja je moral prvič posredovati goriški vratar. Prosti strel z okrog 25 metrov je dobro izvedel Zoran Pavlović, Vasja Simčič pa je s težavo žogo odbil. Sledil je močan udarec Sebastjana Gobca, ki je nastreljal goriškega igralca. Gostitelji so znova zapretili v 60. minuti. Po podaji Vicenteja je Galešić z okrog 18 metrov dobro udaril po žogi, izkazal pa se je Kotnik, ki jo je z atraktivno obrambo preusmeril v kot.

Po predložku Žigona bi Serge Akakpo skorajda dosegel avtogol; žoga je zletela tik mimo leve vratnice Kotnikovega gola. Rezervist Damir Marijan je prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je meril previsoko, sledil je poskus Galešića, ki se mu je po robu postavil Kotnik, nakar je Kris Jogan z glavo streljal mino vrat. Celjani v napadu niso imeli pravih rešitev, nevarnejši so bili Novogoričani. V priložnosti se je znašel tudi rezervist Sandi Arčon, a je iztržil le kot.

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Celje
    Oglejte si izjavi s tekme 4. kroga Prve lige Gorica - Celje.

DELI NA