Vrtnice ugnale knape
Rudar Velenje je v 18. krogu Prve lige doma  izgubil proti HIT Gorici z 0:3 (0:1).

Zdesetkani Velenjčani so bili kos Novogoričanom le v prvem polčasu. V drugem pa je izkušena goriška vrsta hitro prišla do neulovljivega vodstva in se veselila tretje zaporedne zmage. Domači knapi so igrišče tretjič zapovrstjo zapuščali sklonjenih glav. Rudar je še vedno drugi s šestimi točkami zaostanka za Koprom, a ima le še dve pred Olimpijo, Gorica pa je vse bližje mestom, ki zagotavljajo obstanek v ligi.

Domači trener Marijan Pušnik je imel precej težav s sestavo moštva, zaradi kartonov in poškodb so manjkali Mujaković, Golob, kapetan Sulejmanović, Kolsi, Cipot, De Moraes, Jeseničnik in Omladič. Kljub temu so bili domači večji del polčasa tisti, ki so narekovali ritem in prihajali do priložnosti.

Tako sta zapretila Mešić in Stojnić v sedmi ter znova Mešić v 12., 20., ko je gostujoči vratar Žilić po lobu velenjskega napadalca toliko dvignil žogo, da je ta oplazila prečko, in 25. minuti.

Po vseh teh zapravljenih strelih je sledila kazen. Cvijanović, ki je na začetku tekme takoj nevarno poskusil z glavo, je v 41. minuti poskrbel za vodstvo Primorcev. Kršić je žogo s prostega strela z desne strani poslal na rob kazenskega prostora, kjer jo je povsem osamljen sprejel Cvijanović in nenadoma sprožil iz obrata ter presenetil vratarja Savića.

Še bolje so se Novogoričani odrezali v nadaljevanju. Že v 58. minuti so namreč podvojili prednost - s prostega strela, ki ga je zakrivil Grbić s prekrškom nad Škarabotom, je z roba kazenskega zadel Kršić - in tako prišli na prag nove zmage.

To je le devet minut pozneje potrdil Osterc, ki se je sprehodil skozi domačo obrambo in na koncu ukanil še vratarja Savića. Izkušeni goriški napadalec je imel nekaj minut pozneje spet dvoboj iz oči v oči s Savićem, vendar je bil takrat uspešnejši domači vratar, tik pred koncem tekme pa je nekdanji reprezentančni napadalec zadel še vratnico.

SORODNE NOVICE

DELI NA