Vrtnice uspešne v Lendavi
HIT Gorica je v 26. krogu Prve lige v gosteh premagala Nafto z 1:0 (0:0).

Nogometaši Nafte so po sedmih tekmah, v katerih niso bili poraženi, ostali brez točk. Domače igrišče so prvič po avgustu lani zapuščali sklonjenih glav, njihovo razočaranje pa je bilo po prekinitvi tradicije še večje, ker niso igrali slabo.

A v napadu niso bili učinkoviti, niso imeli tudi prave športne sreče, saj so kar dvakrat zadeli okvir vrat. Za neučinkovitost sta jih pet minut pred koncem tekme kaznovala podajalec Milan Osterc in strelec Enes Demirović.

Prvo priznanje, že pred srečanjem, je bilo namenjeno navijačem Nafte, ki so še enkrat potrdili pripadnost najstarejšemu slovenskemu klubu in očistili igralno površino (tekmo so zaradi 30 centimetrov snega na igrišču odigrali z enodnevno zamudo). Domači trener Nebojša Vučičević ni mogel računati na Sinišo Jankovića in Alena Mujakoviča, pri gostih je manjkal kaznovani Danjel Rakušček.

Gledalci so na prvo priložnost čakali do 14. minute, ko je Rok Buzeti na desni strani preigral svojega čuvaja, njegov predložek je bil previsok za Leona Benka, presenetil pa je tudi Konstantina Vasiljeva, tako da je priložnost splavala po vodi. Še lepša priložnost se je Nafti ponudila v 25. minuti.

Vasiljev je ušel goriški obrambi, njegovo podajo z desne strani je prestregel Benko, a z osmih metrov z glavo zadel le prečko. Tri minute pozneje je po napaki Boštjana Zemljiča do strela prišel Matija Škarabot, a je domači vratar Tomaž Murko njegov poskus ubranil.

Že v peti minuti nadaljevanja je Prekmurce doletela težava, saj je moral zaradi poškodbe kolena igrišče zapustiti kapetan in steber obrambe Damjan Ošlaj. A njegovih soigralcev to vendarle ni spravilo s tira. Počasi so stopnjevali pritisk, posledica tega je bila nova priložnost. V 57. minuti je Gregor Bunc našel Vasiljeva, ta je močno streljal, toda spet se je zatresel okvir vrat.

Vasiljev je nekaj minut pozneje še enkrat poskusil, žogi je smer z rahlim dotikom spremenil Dalibor Volaš, vendar je gostujoči vratar Vasja Simčič odlično reagiral in jo odbil v kot. Pred golom gostov sta bila nespretna tudi Aleš Čeh ter Emil Miljkovič, še en strel Vasiljeva ni zadel cilja, kazen za to pa je prišla v 85. minuti, ko je Osterc ušel tako Zemljiču kot Sašu Kolmanu, njegovo podajo pa je neovirani Demirovič spremenil v vodstvo, ki je ostalo do konca tekme.

SORODNE NOVICE

  • 14.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Nafta - Gorica

    Oglejte si izjave po tekmi 26. kroga Prve lige Nafta - HIT Gorica.

  • 12.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    V Lendavi v nedeljo
    Tekma 26. kroga Prve lige Nafta - HIT Gorica je prestavljena za 24 ur.

DELI NA