Vrtnice začele z zmago
HIT Gorica je v 1. krogu Prve lige premagala Nafto z 1:0 (1:0).

Novogoričani, ki so pred sezono izgubili kar nekaj ključnih igralcev iz lanske sezone, pripeljali pa le Daliborja Stojanovića, so z zmago začeli novo sezono. Tokrat so gostili lendavsko Nafto, ki je bila v prestopnem roku precej aktivnejša, in jo z zadetkom Sebastjana Komela premagali.

Novogoričani, ki so igrali brez kaznovanega Arisa Zarifovića in poškodovanega Etiena Velikonje, so zasluženo povedli v 13. minuti, ko je bil po kotu v kazenskem prostoru najbolj spreten Sebastjan Komel.

Že v 29. minuti je moral gostujoči trener Damir Rob poseči po prvi menjavi. Poškodovanega Marka Balažica je zamenjal Saša Levačič. Lendavčani so sicer poskušali izenačiti, a domačega vratarja skušali premagati predvsem s streli od daleč.

V 50. minuti so imeli domačini veliko priložnost za povišanje prednosti, saj se je Sandi Arčon sam znašel pred Tomažem Murkom, vendar žogo poslal mimo leve vratnice. Svojo akcijo za izenačenje so v 57. minuti zapravili tudi Lendavčani, saj je Vasja Simčič obranil nevaren poskus Vedrana Vinka.

V nadaljevanju pa je sledilo malce zatišja, ki sta ga trenerja skušala prekiniti tudi z menjavami. A te niso prinesle večjih sprememb v igri in razmerju moči. Nafta sicer ni popuščala in se borila do konca, a hkrati so Novogoričani uspešno obranili minimalno prednost.

SORODNE NOVICE

  • 18.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Nafta
    Oglejte si izjavi po tekmi 1. kroga Prve lige HIT Gorica - Nafta.

DELI NA