Vrtnice zbodle knape

Hit Gorica je v 35. krogu Prve lige doma premagala Rudar s 4:1 (1:1).

Novogoričani in Velenjčani so trdno v sredini lestvice in brez možnosti za dvig do evropskih mest ali izpad. Več motivacije za srečanje so pred domačimi navijači pustili belo-modri, ki so se tako s tremi točkami poslovili od svojih navijačev. Junak tekme je bil Vito Plut z dvema zadetkoma.

Hit Gorica bo zadnjo tekmo igrala v Kranju, Rudar pa doma proti Nafti. Obe tekmi bosta v nedeljo.

Čeprav je bilo že v prve pol ure nekajkrat kar "napeto" pred enim in drugim golom, pa so najlepšo akcijo izpeljali Novogoričani v 36. minuti. Zaključil jo je Sandi Arčon, izkazal pa se je Gregor Fink v velenjskih vratih. V 42. minuti pa je bil nemočen, potem ko je Vito Plut dobil žogo na levi strani kazenskega prostora, ga preigral in žogo poslal v mrežo za 1:0. Čeprav je do konca polčasa ostalo le malo časa, pa sta ekipi šli na glavni odmor poravnani. V zadnji minuti je namreč Rudar izid izenačil, ko je zmedo v domačem kazenskem prostoru izkoristil Leon Črnčič.

Novogoričani so hitro spet prišli do vodstva. V 55. minuti je z dobrih 20 metrov iz obrata sprožil Miha Mevlja in matiral gostujočega čuvaja mreže. Sledile so osvežitve v obeh ekipah, ki pa so bolje dele domačim nogometašem, saj so ti v 73. minuti še povišali prednost. Rok Buzeti je natančno podal v globino proti Plutu, ki je bil hitrejši od gostujočih branilcev, preigral tudi vratarja in žogo zabil v prazno mrežo.

Piko na i zmagi gostiteljev je postavil Goran Galešić v 81. minuti, ko je odlično zadel s prostega strela. Velenjčani so sicer tekmo končali z igralcem manj, saj je v 81. minuti Petar Stojnić dobil neposreden rdeč karton zaradi prekrška nad Sandijem Arčonom.

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Nove Gorice, s tekme 35. kroga Prve lige Gorica - Rudar.  

DELI NA