Za uvod zmaga Ajdovcev
Primorje je v 10. krogu Prve lige premagalo Luko Koper s 3:1 (2:1).

Ajdovci, ki jim je zaradi slabega vremena odpadla tekma konec tedna proti Celju, so danes le dočakali prvi prvenstveni obračun na prenovljenem stadionu.

V goste so prišli državni prvaki iz Kopra, ki so doživeli še četrti zaporedni poraz in tako po desetih tekmah ostajajo pri desetih točkah. Le točko manj imajo Ajdovci, ki so slabo začeli prvenstvo, a v zadnjem obdobju jim gre vse bolje, že tretjo tekmo zapored so neporaženi.

Kmalu po nezanimivem začetku tekme so Ajdovci povedli. V 12. minuti je Tim Lo Duca (na fotografiji) po dolgi podaji prišel pred koprskega vratarja Ermina Hasića, ga preigral in žogo poslal v prazno mrežo. S tem je Lo Duca postal prvi strelec na prenovljenem ajdovskem objektu.

Toda vodstvo Primorja ni dolgo zdržalo. Že v 24. minuti so Koprčani izenačili. Po kotu je ajdovska obramba odbila žogo, a Danijel Marčeta jo je znova podal v kazenski prostor, kjer jo je z glavo iz bližine v gol potisnil Enes Handanagić.

Deset minut pozneje so imeli gosti novo izjemno priložnost, a se Domen Božjak ni pustil premagati ob poskusih Mitje Brulca in Marčete. Še v isti minuti pa so domačini znova povedli. Po kotu je bil pred vrati Kopra najspretnejši Darko Kremenovič.

Če je bil prvi polčas kar razburljiv, pa je bilo povsem drugače v uvodu drugega dela igre. Ekipi gledalcem nista ponudili veliko napadalnih užitkov, saj vse do 77. minute praktično nista sprožili strela proti vratom.

Nato pa je bil blizu povišanja prednosti Neven Čuturilo (za Primorje je zaigral prvič letos), ki je s prostega strela s 25 metrov zatresel okvir vrat. Toda Ajdovci so do konca tekme vendarle še enkrat zatresli mrežo Kopra. V 84. minuti je z desne strani podal Željko Tomić, Kremenovič pa je nato s 15 metrov natančno sprožilo in postavil končni izid.

V 11. krogu bo Primorje v nedeljo, 26. septembra, gostilo Nafto, Luka Koper pa bo že dan prej gostila Domžale.

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje - Koper

    Oglejte si izjave po tekmi 10. kroga Prve lige Primorje - Luka Koper.

DELI NA