Za začetek remi
Nogometaši Domžal so v uvodni tekmi prvega kroga nove sezone prve slovenske lige na domačem igrišču remizirali z Labodom Dravo z 2:2 (1:0).

Strelci so bili Zatkovič (16.) in Pekič (81.) za domače ter 1:1 Drevenšek (79., 11-m), in Zajc (90. +2) za goste.

Domžalčani in Ptujčani so bili prvi par nove nogometne sezone. Domači gledalci sicer niso videli zmage svojega moštva, še več, v sodnikovem podaljšku je to preprečil Zajc, zato pa so videli izredno zanimivo končnico, štiri gole, tri v zadnjih 13 minutah. Obenem so Domžalčani prvo predstavo pred domačo publiko izkoristili tudi za slovo dolgoletnega vratarja Dejana Nemca, ki se je po petih letih poslovil od domačega kluba.

Uvod tekme je pripadel Domžalčanom, ki so prevzeli pobudo na igrišču, terensko premoč pa prvič kronali v 16. minuti, ko je Zatkovič s kakšnih 25 metrov s prostega strela meril natančno v levi kot nemočnega vratarja Bratovška. Le dve minuti kasneje so gostitelji zahtevali enajstmetrovko, ko je Prejac v kazenskem prostoru podrl Čauševiča, a je sodnik ocenil, da gre za nešportno potezo Domžalčana in mu pokazal rumeni karton. Gostje so bili blizu izenačenju v 22. minuti, ko je močan strel Kronavetra z roba kazenskega prostora z glavo odbil Hanžič, le minuto kasneje je Zajc zadel vratnico. Brljak je imel veliko dela tudi v 38. minuti po strelu Oguja.

Lepa priložnost se je takoj po odmoru ponudila Pekiču, ki je med odmorom vstopil v igro domačih, a je Bratovšek žogo brez težav ubranil. Po nekaj polpriložnostih so bili gostje blizu izenačenju v 61. minuti, ko je Semler z glavo že premagal Brljaka, a je bil v prepovedanem položaju. Zato pa so gostje prišli do izenačenja v 79. minuti, ko je sodnik Šart ocenil, da je domači vratar v gneči pred svojim golom nepravilno ustavil Semlerja. Zanesljiv izvajalec je bil Drevenšek.

Le dve minuti kasneje sta Čavušević in Pekič z dvojno podajo izigrala gostujočo obrambo, akcijo pa je s strelom z razdalje zaključil Pekič in še drugič poskrbel za veselje domžalskih navijačev. Ko je že vse kazalo, da so si gostitelji priigrali prve tri točke v novi sezoni, pa je akcijo, ki jo je začel Semler, nadaljeval Kelenc ter našel prostega Zajca, ta pa je še drugič ugnal Brljaka in poskrbel za remi.

©STA


SORODNE NOVICE

DELI NA